Potrivit site-ului, îndemnul la hărțuirea tinerei recenzente a fost postat pe Twitter de o femeie în vârstă de aproape 30 de ani. În postarea ei, ucraineanca a acuzat-o pe adolescentă că s-a împrietenit cu o „gașcă de prietene rusoaice” și a numit-o pe Margarita „o găina kațap” (”kațap” este o poreclă disprețuitoare folosită de unii ucraineni la adresa rușilor – n.r.), după ce a discutat cu ea pe un chat creat special pentru dezbateri pe teme de literatură, într-un mediu prietenos. Fata a fost nevoită să iasă din conversație, pentru propria ei liniște, retrăgânduse pe alte platforme, dar nu a renunțat la pasiunea ei.
„Persecuțiile” ucrainene din cauza cărților în limba rusă generează, pe rețelele de socializare, discuții care se întind pe foarte multe pagini. Se încearcă, de asemenea, blocarea magazinelor unde se vând cărți în limba rusă. Răspunzându-le ”luptătorilor pentru independență” care o hărțuiesc, Margarita subliniază că fiecare are dreptul la alegere personală ce să citească și în ce limbă.
Decizia președintelui american Joe Biden de a permite Kievului să lanseze atacuri în adâncimea teritoriului…
Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea, Mihail Șeremet, membru al Comisiei de securitate,…
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, despre decizia neconfirmată privind lansarea de atacuri…
Este greu de spus dacă informația apărută în presa americană, potrivit căreia Administrația președintelui demisionar…
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că atacurile lansate de Forțele Armate ale Ucrainei…
Dorința președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a-i strânge mâna ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov,…
This website uses cookies.
View Comments
Cine nu a citit literatură rusă, mai ales clasici ruși, a pierdut enorm. În general, cultura rusă este o cultură aparte. Rusia adăpostește un tezaur exclusiv. Superioritatea ei este în afara timpului. Este de ordin mistic. Trebuie să fii de rea credință sau ,,criminal cultural" să nu recunoști sau să anulezi valoarea unor scriitori ca Dostoievski, Cehov, Tolstoi, Turgheniev, Pușkin, Bulgakov, Soljenițîn. Dar filmele lui Tarkovski, dar picturile lui Rubliov? Dar icoanele rusești, despre care Trubețkoi spunea că sunt culmea artei universale, pentru că ele zugrăvesc divinul? Iar faptul că hărțuiești o tânără de 15 ani, iubitoare de carte, mi se pare un gest josnic. Cultura unei țări n-ar trebui să aibă nici o legătură cu politica lumii. Este foarte clar că Rusia și Ortodoxia le stă în gât ca un os, nu numai Ucrainei ci și tuturor neprietenilor știuți și neștiuți. Ceea ce nu înțeleg ei este faptul că binecuvântarea lui Dumnezeu acoperă această fabuloasă țară.