Citând informații „strict secrete” oferite de serviciile speciale, cotidianul ”The Washington Post”, subliniază, de asemenea, lipsa de perspectivă a strategiei alese de Kiev de recuperare a teritoriilor estice, cu înaintarea simultană pe direcția sudică, în încercarea de a „tăia puntea terestră a Rusiei către Crimeea”. Potrivit militarilor americani, posibilitățile apărării Rusiei împreună cu neajunsurile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în privința pregătirii și a aprovizionării cu muniție, vor duce, mai degrabă, la o ”frânare a procesului și vor spori pierderile pe durata ofensivei”.
Cam la această concluzie au ajuns și jurnaliștii postului de televiziune Al Jazeera după ce au examinat imaginile din satelit. O analiză a materialelor foto a arătat: granițele Crimeii și ale raioanelor adiacente au fost transformate într-o solidă barieră fortificată. Mai mult, fortificațiile sunt construite de așa natură încât, chiar și în cazul unei breșe pe linia de apărare să fie stopată ofensiva terestră a inamicului, atât dinspre nord, cât și dinspre sud.
Sectorul energetic și populația resimt tot mai greu fiecare nou atac asupra sistemului energetic al…
La finalul reuniunii Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurat lângă Sankt Petersburg, Vladimir Putin a răspuns…
Amorțeala intelectuală și morală constituie cel mai important semn al Europei actuale, unde Rusia a…
NTV: Cei care au fugit de armată au declarat că nu doresc să apere Kievul…
Fake: O rachetă rusă a pătruns în spațiul aerian al Moldovei și României, scriu canalele…
Grupul de companii ”Oboronlogistica”, proprietarul navei-cargou Ursa Major, a comentat circumstanțele situației de urgență soldate…
This website uses cookies.
View Comments
Contraofensiva împotriva Crimeii a formațiunilor armate ale Kievului este o decizie greșită și nejustificată. Crimeea a aparținut Rusiei din 1783! În urma tratativelor din luna aprilie 1783 dintre Potemkin și Hanul Șahin Girey, acesta din urmă acceptă să cedeze Crimeea Imperiului Rus (având acordul triburilor tătare din Kuban). Țarina Ecaterina cea Mare anunță, la 21 iulie 1783, anexarea. Mereu același Occident neprietenos (Marea Britanie, Franța) plus Imperiul Otoman s-au pornit împotriva Rusiei în ceea ce s-a numit ,,Războiul Crimeii" (1853-1856). Chiar dacă Rusia a pierdut atunci războiul, cei peste un sfert de milion de ruși care au murit stârnesc și acum momente de mândrie națională pentru curajul cu care au luptat la Sevastopol - ,,orașul gloriei ruse". Crimeea a aparținut de Ucraina între anii 1954-2014 și asta pentru că Nikita Hrușciov, dintr-un gest de mare ,,generozitate", le-a oferit-o în 1954. Să fie asta, oare, o consecință a faptului că Hrușciov a trăit mai bine de 20 de ani în Ucraina? Oricum, Crimeea aparține de drept Rusiei. Măcar în memoria celor uciși, Crimeea nu trebuie pierdută! Sunt sigură că Sfântul Luca al Crimeii, înhumat la Simferopol, va ajuta poporul rus greu încercat de-a lungul istoriei.
Ucraina un stat artificial, nu intru în amănunte, din punctul meu de vedere nu a știut să prețuiască ceea ce a primit fără nici un merit . A fost întotdeauna o provincie a Rusiei, cum o definește chiar numele.... ucraină ( în lb rusă-ținutul de la hotar)