După cum precizează cotidianul Kommersant, rezoluția a fost votată pe 27 martie, în Consiliul de Securitate al ONU, și a fost susținută doar de Rusia, China și Brazilia, restul țărilor membre abținându-se. Pentru a fi adoptată, era nevoie de nouă voturi din 15.
„Cred că tuturor celorlalți le-a fost puțin teamă să ne susțină în mod deschis. Ca întotdeauna, a existat o puternică presiune din partea foștilor noștri parteneri occidentali. Ei au dat foarte clar de înțeles că nu sunt interesați de un vot care să sprijine poziția Rusiei”, a declarat Dmitri Polianski pentru RIA Novosti.
Kommersant amintește că Rusia a distribuit proiectul ei de rezoluție în Consiliul de Securitate al ONU, pe 18 februarie. Documentul a fost elaborat în urma articolului publicat de jurnalistul american Seymour Hersh, care, făcând referire la o sursă, a afirmat că Statele Unite au fost implicate în exploziile de la „Nord Stream” și „Nord Stream 2”, din septembrie 2022. Mai târziu, mai multe mass-media occidentale au promovat o versiune ”alternativă” care vorbește de un ”grup pro-ucrainean”, care nu are, probabil, legătură cu autoritățile ucrainene, și care ar putea fi implicat în atentatele cu bombă de la gazoducte.
Agenția RIA Novosti l-a contactat pe jurnalistul american Hersh pentru comentarii după respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a rezoluției Rusiei. „Firește. La ce le trebuie? La ce altceva vă mai așteptați din partea lor? Dacă ar fi fost altfel, ar fi fost o știre. <…> Interesantă este atitudinea Braziliei”, a spus Hersh.
Pe de altă parte, reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a precizat că, după vot, cresc suspiciunile despre cine se află cu adevărat în spatele atacului terorist de la Nord Stream.
„Cu cât apăreau mai multe dovezi ale implicării Washingtonului și aliaților lui din NATO, cu atât mai mult tabăra occidentală insista că nu este nevoie de o anchetă internațională”, a declarat el.
Acestea fiind spuse, Rusia, potrivit diplomatului, va trage toate concluziile necesare. De asemenea, el și-a exprimat încrederea că vor fi stabilite detaliile crimei și toate persoanele implicate.
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
This website uses cookies.
View Comments
Daca Rusia sau un aliat al acesteia ar distruge conductele Norvegiei sau ale SUA, tot la fel ar reactiona occidentalii?