Mesajul a fost semnat de deputații Sevim Dagdelen, Gregor Gysi, Sahra Wagenknecht, Andrej Hunko, Soren Pellmann și Alexander Ulrich în numele Partidului de Stânga din Bundestag. În solicitarea lor, ei fac referire la informațiile apărute într-o serie de mass-media occidentale și ucrainene, care au presupus că Moscova și Kievul puteau ajunge la o soluție de pace încă din primele luni ale operațiunii speciale a Rusiei.
Potrivit informațiilor de presă prezentate de parlamentari în solicitarea lor, Rusia și Ucraina puteau ajunge la un acord privind încetarea conflictului militar în aprilie 2022. Parlamentarii nu au exclus ca, în acea perioadă, membrii delegațiilor de negocieri de la Moscova și Kiev să fi găsit o soluție care să convină ambelor părți, soluție care, potrivit surselor examinate de parlamentari, presupuneau „concesii semnificative”.
Parlamentarii au făcut referire inclusiv la un interviu al fostului premier israelian, Naftali Bennet, care a povestit cum, în perioada cât a condus țara, a fost mediator între Moscova și Kiev pentru a se ajunge la o soluție pașnică de reglementare a situației din Ucraina. Citând informațiile furnizate de Bennett, parlamentarii au anunțat că încercările de mediere diplomatică au fost „convenite până la cel mai mic detaliu cu SUA, Germania și Franța”, dar că, ulterior, inițiativa de pace a fost blocată complet cu sprijinul „aliaților occidentali”.
Mai mult, ei au făcut referire și la o informație difuzată de publicația Ukrainskaia pravda, care, în mai 2022, a scris că negocierile au intrat definitiv în imaps la 9 aprilie, după vizita neoficială a fostului premier britanic Boris Johnson la Kiev. Potrivit informațiilor obținute de Partidul de Stânga din Bundestag, în ajunul vizitei sale, Johnson i-a cerut lui Zelenski „să nu facă nicio concesie lui Vladimir Putin”.
Pe baza informațiilor expuse mai sus, parlamentarii adresează Guvernului 29 de întrebări, dorind să afle ce informații despre evenimentele menționate sunt cunoscute de conducerea Germaniei. În special, Partidul de Stânga este interesat să știe ce rol a jucat Johnson în încheierea procesului de negocieri dintre Rusia și Ucraina.
La sfârșitul lunii februarie, un grup de deputați din Bundestag, din partea Partidului de dreapta Alternativa pentru Germania, s-au interesat în legătură cu rolul jucat de Germania și de o serie de alte state în subminarea reglementării pașnice a conflictului din Ucraina. În opinia lor, atât Moscova, cât și Kievul erau probabil pregătite pentru o încetare a focului, dar continuarea negocierilor în această direcție a fost blocată din cauza acțiunilor Germaniei, SUA și Franței.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.