„CPI ar trebui să adopte o poziție obiectivă și imparțială, să respecte imunitatea juridică pe care o deține șeful unui stat în conformitate cu dreptul internațional”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin (în imagine). De asemenea, diplomatul chinez a îndemnat instanța de judecată să „interpreteze cu bună credință” dreptul internațional și să „refuze standardele duble”.
China, la fel ca SUA și Rusia, nu a ratificat așa-numitul Statut de la Roma al CPI, deci nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale și nu execută mandatele de arestare emise de aceasta.
La 17 martie, CPI a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului. Curtea a decis că aceștia sunt „presupus responsabili de crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copii)” din Ucraina.
Kremlinul a calificat hotărârea instanței drept lovită de nulitate și neavenită din punct de vedere juridic și a reamintit că Rusia nu recunoaște jurisdicția CPI.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.