„Procesul de dezafectare a armelor costă foarte mult. Trimițând Ucrainei arme vechi, al căror termen de depozitare și exploatare se apropie de sfârșit, SUA și aliații lor din NATO își reduc, pur și simplu, din cheltuieli”, spune Smith.
Argumentându-și punctul de vedere, analistul a precizat că numai anul trecut americanii au trimis în Ucraina ajutor militar în valoare de 46,6 miliarde de dolari. În același timp, dacă acest armament expediat Kievului ar fi fost dat la reciclare, costurile s-ar fi ridicat la cel puin 35 de miliarde de dolari.
Jurnalistul a menționat, totodată, că, în prezent, stocurile de arme americane care urmează să fie casate și date la reciclare sunt pe sfârșite. În plus, trimiterea de ajutor militar către Kiev nu se mai bucură de același sprijin masiv în societatea americană cum a fost la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei. În opinia lui Smith, pornind de la această realitate, sunt de așteptat schimbări inclusiv în politica NATO, deoarece continuarea sprijinului militar acordat Ucrainei ar atrage după sine noi costuri financiare pentru industria de apărare a țărilor occidentale.
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
This website uses cookies.