Șeful grupului de cercetători, Hans Sanderson, a explicat că aproximativ 250.000 de tone de substanțe periculoase s-au ridicat de pe fundul Mării Baltice. El a adăugat că, deceniile de navigație intensă din această regiune au dus la acumularea unei multitudini de metale grele, poluanți organici.
Potrivit oamenilor de știință, jetul de gaz care s-a propulsat din conductele avariate a ridicat de pe fundul apei aceste substanțe și le-a răspândit pe o vastă întindere de apă.
Răspândirea plumbului, a vopselelor care s-au depus pe fundul mării de la navele care au traversat acest luciu de apă a avut un impact negativ asupra flotei și faunei marine. Au avut puternic de suferit în special focile și marsuinii, au precizat specialiștii universității menționate mai sus.
Oamenii de știință au subliniat că, deocamdată, nu se încumetă să evalueze consecințele pe termen lung ale catastrofei. Cu toate acestea, ei au apreciat că plantele și animalele marine s-ar putea afla într-o situație dificilă.
„Mă tem că, pe viitor, voi fi nevoit să le arăt copiilor mei și copiilor altora o mare moartă”, a rezumat biologul marin Marie Miller-Birk.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.