Categories: MilitarRusia si lumea

MAE rus a avertizat SUA în legătură cu pericolul unei confruntări militare directe între două puteri nucleare

Cursul agresiv promovat de Washington și războiul hibrid declanșat, practic, împotriva Rusiei ar putea duce la o confruntare militară directă între cele două puteri nucleare, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei, scrie Rambler.ru.

Într-o declarație referitoare la Tratatul privind măsurile pentru reducere pe mai departe și de limitare a armelor strategice ofensive (START), Ministerul de Externe al Rusiei a atras atenția asupra declarațiilor SUA conform cărora Rusia ar trebui să sufere o „înfrângere strategică” în Ucraina. Acolo unde „se pompează arme în volume tot mai mari și sunt trimiși instructori/mercenari/personal militar din Statele Unite și din alte țări membre NATO”, a menționat Ministerul rus de Externe.

Un astfel de comportament, precum și „confruntarea escaladată de actuala administrație americană în toate domeniile cooperării bilaterale interstatale fac imposibilă derularea afacerilor ”ca de obicei”, se subliniază în comunicat.

„De fapt, Statele Unite au declanșat un război hibrid total împotriva Rusiei,care poartă în sine pericolul real al unei confruntări militare directe între două puteri nucleare. Pe acest fundal, cererile Washingtonului de a asigura, în pofida a tot și a toate, reluarea activităților de inspecție la obiectivele rusești ale STAR sunt cu adevărat cinice”, a menționat Ministerul rus de Externe.

Moscova consideră nejustificate, nepotrivite și nelalocul lor orice „semne pozitive” sau „pasi în întâmpinare” în contextul implementării START, până când Washingtonul nu își reconsideră politica ostilă. În același timp, partea rusă a reconfirmat „angajamentul său neclintit față de START ca instrument important pentru menținerea securității și stabilității internaționale” și a cerut Statelor Unite să-și revizuiască acțiunile.

Tratatul privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3) a fost semnat de președinții Rusiei și SUA, Dmitri Medvedev și Barack Obama, la 8 aprilie 2010, la Praga. El prevede reducerea rachetelor balistice intercontinentale desfășurate, a rachetelor balistice cu lansare de pe submarine, a bombardierelor grele, precum și a focoaselor aferente. Tratatul a fost calculat inițial pentru 10 ani și extins în 2021.

În același timp, Statele Unite și NATO în 2021 au ignorat, practic, propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate, ce presupun, printre altele, renunțarea la extinderea Alianței spre est, inclusiv refuzul de a primi Ucraina în organizație. La 24 februarie 2022, Rusia a lansat operațiunea militară specială în Ucraina. Ca răspuns, UE, SUA și o serie de alte țări au impus sancțiuni de amploare împotriva Rusiei.

Owner

Recent Posts

Fostul ofițer american Bennett, care i-a cerut cetățenia lui Putin, a murit subit

Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…

4 ore ago

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

10 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

10 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

12 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

12 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

13 ore ago

This website uses cookies.