Hot News
Oficial DNR: Forțele de securitate ale Ucrainei au împușcat mercenari polonezi la Ugledar
08/02
Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin: Moscova este pregătită să promoveze relaţii reciproc avantajoase cu Bucureştiul
08/02

Global Times: NATO pregătește un plan de criză de tip ucrainean în regiunea Indo-Pacific

Foto: 24newnews.ru

NATO elaborează un plan menit să provoace, în regiunea Indo-Pacific, o altă criză de tip ucrainean, scrie editorialistul Song Zhongping în publicația Global Times, relatează Rossiiskaia gazeta.

În opinia analistului, un asemenea scenariu ar putea prinde viață dacă măcar una dintre țările asiatice este de acord să „devină marionetă pentru a susține hegemonia SUA și pentru a descuraja China”. Unul dintre cei mai probabili candidați este indicată Japonia, care, subliniază autorul, ”a fost mereu o țară care a susținut politica forței”.

Unul dintre argumentele prezentate în articol îl constituie faptul că Japonia se include în rândul statelor occidentale și este într-un vechi conflict cu China. În opinia analistului, acești factori pot fi folosiți de Statele Unite, după care Japonia riscă să devină o „Ucraină asiatică”.

Autorul articolului consideră că Alianța Nord-Atlantică va continua și pe mai departe să folosească conflictul ucrainean în favoarea sa, prezentând Rusia și China drept agresori. Astfel, scrie Song Zhongping, Washingtonul va putea atrage mai multe țări din regiunea Indo-Pacific în blocul extins ”NATO plus”.

El a comparat politica de extindere a NATO în regiunea Indo-Pacific cu strategia „Caracatița”, unde nu blocul în sine va îndeplini în mod direct misiuni regionale, „ci tentaculele sale”.

Experții din China au avertizat în repetate rânduri că o astfel de variată a evoluției evenimentelor ar permite NATO să participe pe deplin la conflictele din Asia, dându-se drept o „organizație internațională corectă”.

RG amintește că neînțelegerile dintre Statele Unite și China au început după apariția pe cerul Statelor Unite a unui obiect zburător alb de formă sferică, botezat imediat de presă „balon spion”. Ca răspuns, Ministerul chinez de Externe a cerut încetarea speculațiilor cu privire la „balonul de spionaj”.

Mai târziu, Washingtonul a decis să doboare balonul, dar nu înainte ca acesta să ajungă într-o zonă de securitate – într-un perimetru deasupra Oceanului Atlantic. China a spus că această decizie a autorităților americane a avut un impact negativ asupra procesului de stabilizare a relațiilor dintre Washington și Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979450