Hot News
Armata Ucraina a pus artileria pe camarazii de arme care s-au predat
05/02
Declarând ”sunt încă rus”, Depardieu a descris atitudinea față de Rusia
05/02

Serghei Lavrov: Împotriva Rusiei luptă toate țările NATO

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov (dreapta), acordând un interviu directorului general al grupului media ”Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev/ Foto: VKontakte

Ministrul de Externe Serghei Lavrov a acordat un interviu prezentatorul TV, Dmitri Kiselev, directorul general al grupului media ”Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev. Agenția Rambler a selectat cele mai importante declarații.

Occidentul încearcă să rezolve definitiv „problema rusă”

Lavrov a spus că Occidentul dorește să aplice Rusiei o înfrângere de pe urma căreia să nu-și revină decât decenii la rând. Potrivit precizărilor sale, astfel se încearsă să fie rezolvată ”problema rusă”, iar asta este nazism. Refuzul politicienilor europeni de a vedea ideologia neonazistă care stă la baza regimului de la Kiev constituie o dovadă în acest sens.

«Toate aceste declarații care sunt lansate de admiratorii și păpușarii lui, ei bine, eu nu văd cum altfel ar putea fi interpretate decât ca o încercare de a rezolva definitiv „problema rusă”», a declarat ministrul rus de Externe.

El a adăugat că toți vor ca operațiunea specială din Ucraina să ia sfârșit, dar important aici nu este timpul, ci ”calitatea rezultatelor pentru ruși”.

Zelenski este manipulat

Lavrov a subliniat că nimeni dintre aliații occidentali ai Ucrainei nu încearcă să convingă Kievul să revină la negocierile cu Rusia. În aceste condiții, președintele Volodimir Zelenski nu se simte ca o figură independentă, deoarece este manipulat.

De asemenea, șeful MAE rus a subliniat că teza, potrivit căreia Moscova refuză negocieri este o minciună.

„Diplomația noastră are ce să facă – să explice permanent și la fiecare pas ce se întâmplă, să demaște minciuna, mai ales minciuna vehiculată acum în privința refuzului nostru de a purta negocieri”, a subliniat el.

Întregul NATO este în război împotriva Rusiei

Lavrov a declarat că Rusia se înfruntă acum cu întreaga Alianță Nord-Atlantică. Occidentul „nu se poate liniști” și continuă să escaladeze conflictul prin extinderea livrărilor de arme. În același timp, trimiterea de arme cu rază mai lungă de acțiune forțează forțele rusești să-i împingă pe dușmani de la granițe.

Lavrov a comentat și declarația cancelarului german Olaf Scholz, care a promis că nu va oferi avioane Kievului. Ministrul rus a menționat că politicianul german este cunoscut pentru capacitatea sa de a-și „schimba poziția”.

Cine va deveni următoarea Ucraină

Potrivit Lavrov, Occidentul privește acum la Moldova pentru rolul următoarei Ucraine. Acest lucru devine mai simplu în special datorită poziției de disponibilitate a președintelui țării, Maia Sandu. Lavrov a menționat că Sandu este „pregătită pentru aproape orice”, inclusiv pentru unificarea țării cu România.

De asemenea, țările NATO intenționează să transforme Georgia într-un alt „factor de iritare pentru Rusia”, readucând-o în vremurile fostului președinte Mihail Saakașvili. În același timp, actualul guvern de la Tbilisi țării este ghidat de interesele naționale, în ciuda apelurilor de a deschide „al doilea front” împotriva Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648