Hot News
Serghei Lavrov: Împotriva Rusiei luptă toate țările NATO
05/02
„Vom cumpăra cât de mult putem”: India, despre petrolul din Rusia
05/02

Declarând ”sunt încă rus”, Depardieu a descris atitudinea față de Rusia

Gerard Depardieu/ Foto: blitz.plus

Actorul francez Gerard Depardieu, care are cetățenie rusă, a declarat că, în ciuda evenimentelor din Ucraina, el continuă să se considere rus și că iubește în continuare cultura rusă, relatează RBC.

„Pentru mine nu s-a schimbat nimic. Eu sunt încă rus. Iubesc cultura rusă”, a declarat Depardieu, întrebat fiind, în cadrul unui interviu acordat publicației germane Augsburger Allgemeine, dacă și-a schimbat atitudinea față de Rusia la un an de la începutul operațiunii speciale din Ucraina.

În același timp, Depardieu a spus că preferă să evite discuțiile pe această temă. „Nimeni nu este în stare să declare ceva cu adevărat rațional pe acest subiect! Nimeni!” – a insistat Depardieu.

La începutul operațiunii militare speciale, Gerard Depardieu a criticat acțiunile trupelor rusești. El a calificat operațiunea drept o „prostie” inacceptabilă.

În replică, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Depardieu nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina pentru că nu a aprofundat subiectul, exprimând, totodată, disponibilitatea părții ruse de a explica actorului situația dacă va fi necesar.

La sfârșitul anului trecut, s-a aflat că Depardieu închide centrul său de producție („PC GD”) din Rusia din cauza pauzei îndelungate și a lipsei de proiecte active. A fost oprită, de asemenea, activitatea la filmul „Normandia – Niemen”, despre piloții francezi care au luptat de partea URSS împotriva naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial. Filmările urmau să aibă loc în regiunea Kaliningrad, dar partea franceză s-a retras anterior din proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937263