Hot News
„Roskosmos” a planificat desfășurarea stației orbitale rusești în 2027
30/01
Newsweek: Susținând Ucraina, SUA speră să obțină acces la rezervele de titan
30/01

Arestovici: Interzicerea limbii ruse la Academia Kiev-Moghilianskaia este o încălcare a Constituției

Academia Kiev-Moghilianskaia/ Foto: mriya.news

Până nu demult consilier independent al Biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, consideră drept o încălcare a Constituției țării și a legilor Uniunii Europene interdicția ca limba rusă să fie vorbită în interiorul incintei Academiei Kiev-Moghilianskaia, relatează TASS.

„În principiu, sunt susținător înfocat al libertății academice a universităților. O singură întrebare – ce este de făcut când această libertate încalcă Legea Fundamentală a Ucrainei, și anume articolul 10 și vreo zece acte normative de drept internațional, inclusiv legile UE, unde ne străduim atât de mult să intrăm. Despre etică mai bine tac, pentru că, probabil, Academia nu este interesată de această disciplină universitară”, a scris el pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Academia Kiev-Moghilianskaia este una dintre cele mai vechi unități de învățământ superior din Ucraina, fondată în 1615. Este considerată cea mai mare și una dintre cele mai prestigioase universități din țară. Vineri, administrația Academiei a interzis oficial folosirea limbii ruse în comunicarea interpersonală. Acest lucru este valabil pentru profesori, studenți și personalul administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931390