Hot News
Primele mașini electrice ”Moskvici 3e” au fost puse în vânzare
21/01
Scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Uniunii Europene de Nikita Mihalkov, Artist al Poporului din Rusia, Erou al Muncii din Rusia și regizor de film
22/01

Elon Musk a avertizat Ucraina în legătură cu o ofensivă asupra Crimeii

Elon Mask/ Foto: AP

Fondatorul Tesla, SpaceX și șeful Twitter, Elon Musk, a avertizat Ucraina că o încercare de a acapara Crimeea va avea consecințe grave, relatează Lenta.ru.

Într-o postare pe Twitter, antreprenorului a apreciat că asemenea acțiuni din partea Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) vor duce la o escaladare a conflictului, care va afecta întreaga lume.

„Sunt pro-Ucraina, dar o escaladare nemiloasă este foarte riscantă pentru Ucraina și pentru lume”, a scris Musk, comentând informațiile privind intențiile Washingtonului de a ajuta Kievul „să țintească Crimeea”.

Cu o zi înainte de postarea lui Musk, cotidianul The New York Times  a anunțat că Administrația președintelui american Joe Biden începe să recunoască faptul că autoritățile de la Kiev ar putea cere forțe suplimentare pentru un atac asupra Crimeii. În special, se analizează posibilitatea de a ajuta Ucraina pentru un atac asupra Peninsulei cu ajutorul sistemelor de rachete cu lansare multiplă HIMARS și al mașinilor blindate pentru infanterie Bradley.

Anterior, Musk a comparat posibila pierdere a Crimeii de către Rusia cu renunțarea de către SUA la Hawaii și Pearl Harbor. „Fie că unora le place sau nu, Crimeea este percepută de Rusia ca parte integrantă. Crimeea are, de asemenea, o importanță determinantă pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza Marinei sale militare din sud”, a subliniat miliardarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939195