Hot News
Cursuri de limba rusă pentru începători
22/01
MAE, despre nedumerirea organizațiilor evreiești din cauza criticilor lui Lavrov
23/01

Demisonarul Arestovici a vorbit pentru prima dată despre înfrângerea Kievului

Aleksei Arestovici/ Foto: RBC

Ucraina nu va reuși să reziste și să câștige în conflictul cu Rusia, a declarat, pe canalul său de YouTube, fostul consilier al șefului Biroului prezidențial ucrainean, Aleksei Arestovici, relatează RIA Novosti.

„Sunt deja o persoană neoficială, pot să spun ce vreau. Dacă toți cred că vom câștiga garantat războiul, începând cu data de 14 a încetat să mai pară așa”, a spus el.

În opinia politicianului, Guvernul lui Zelenski ar trebui să asculte avertismentele președintelui Poloniei, Andrzej Duda, despre posibilitatea ca Ucraina să dispară curând.

Arestovici a calificat aceste luni ca fiind decisive pentru Ucraina. Astfel, el a atras atenția asupra morții lui Denis Monastîrski (ministrul de Interne) și a conducerii Ministerului de Interne al țării în catastrofa aeriană de la Brovarî.

„Nu vi se pare că suntem într-o poveste pe care nu o mai scriem noi?” – a spus oficialul.

El a precizat că, în calitate de consilier al șefului biroului lui Zelenski, a avut acces la diferite informații, de aceea poate afirma că „situația din Ucraina este acum condusă de alte țări”.

În același timp, politicianul este de părere că țara sa a fost invincibilă până când politicienii și reprezentanții guvernului nu au început să se „mănânce unii pe ceilalți”.

Pe când era consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, Arestovici a susținut public un cu totul alt punct de vedere privind evoluția operațiunii speciale. În direct pe canalele ucrainene de YouTube, el a prezis în repetate rânduri ”o apropiată victorie a Forțelor Armate ale Ucrainei” pe câmpul de luptă și a vorbit despre existența, chipurile, a unui deficit acut de muniție în armata rusă.

Sâmbăta trecută, presa ucraineană a anunțat că intrarea într-un bloc de locuințe din Dnepropetrovsk s-a prăbușit. Atunci, Arestovici a declarat că pe clădire a căzut și a explodat o rachetă doborâtă de mijloacele de apărare aeriană ale țării. După aceea, el s-a confruntat cu un val de critici. Astfel, parlamentarii ucraineni au început să strângă semnături pentru demisia sa, în timp ce primarul din Dnepropetrovsk, Boris Filatov, a cerut serviciilor de securitate și de contrainformații ale țării să îl verifice pe politician.

Ca urmare, Arestovici și-a retras cuvintele, și-a prezentat scuze, după care și-a prezentat demisia, acceptată în aceeași zi de Biroul liderului ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938651