Hot News
Scott Ritter a explicat cum se amăgește singură Ucraina
21/01
Express: Decretul lui Putin va avea un impact strategic incredibil asupra NATO
21/01

Klupov, Erou al Rusiei, a explicat apariția apărării antiaeriene pe acoperișurile Moscovei

Rustem Klupov/ Foto: en.wikipedia.org

Pe acoperișurile unor clădiri din Moscova au apărut, după cum relatează locuitorii Capitalei, sisteme de apărare antiaeriană. Rustem Klupov, ofițer de informații militare și Erou al Rusiei, spune că, după toate probabilitățile, sistemele antiaeriene vor apăra Capitala de dronele ce pot fi lansate de sabotori, din regiunile învecinate orașului. În opinia sa, o astfel de decizie arată că militarii au primit informații concludente despre intențiile inamicului, la care trebuie să reacționeze.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii și videoclipuri cu sisteme antiaeriene instalate pe acoperișurile unor clădiri din capitală. Vestea a trezit numeroase întrebări din partea cetățenilor. Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a redirecționat aceste întrebări către ministerul Apărării, care răspunde de securitate.

De fapt, subiectul nu a apărut din senin. La Kiev s-au făcut deja auzite declarații potrivit cărora armata ucraineană deține drone capabile să atace orașe din Rusia, inclusiv Moscova. Potrivit expertului militar Rustem Klupov, inamicul amenință de mult timp cu toate armele de care dispune, iar o astfel de provocare reclamă o reacție în timp util.

”Moscova este primul ca importanță centru de coordonare a tuturor sferelor vieții noastre”, a spus expertul. – ”De aceea, capitala trebuie apărată și trebuie să fim pregătiți, pentru că inamicul ar putea încerca să o atace. Din păcate, societatea privește, uneori, oprațiunea specială militară cu naivitate și încă nu realizează în străfundul ei că inamicul ne amenință cu toate forțele și mijloacele posibile.

Faptul că rachetele de croazieră, dezvoltate pe baza rachetelor noastre sovietice ”Strij” au ajuns până la Enghels, până la obiectivele din Riazan, indică faptul că partea ucraineană și Occidentul unit au găsit o modalitate de a acționa împotriva obiectivelor noastre critice. Chiar dacă nu au atins țintele pe care și le-au propus. Iar în cazul de față, sisteme antiaeriene, precum „Panțîr”, de exemplu, și-au demonstrat partea lor cea mai bună…”

Rustem Klupov a precizat că ”Panțîr-S1” poate lovi cele mai diverse ținte – de la cele mai mici drone până la rachete balistice, aerodinamice și supersonice. În același timp, expertul militar este convins că sistemele antiaeriene instalate pe acoperișurile clădirilor vor apăra capitala nu atât de rachetele și dronele care ar putea veni de dincolo de granițele țării, cât de eventuale sabotaje.

”Convențional vorbind, un nebun din oraș ar putea asambla o dronă pe genunchi, singura întrebare este de unde va lua explozibil… În plus, nu trebuie să uităm că în interiorul Moscovei s-ar putea afla membri ai unor ”celule inactive” recrutate de SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.) și care ar putea încerca să atace obiective importante.

Un inamic se poate afla nu doar în afara țării noastre, dar și aici. Să ne amintim de diversioniștii care au ucis-o pe fiica lui Dughin. Și un astfel de aspect trebuie avut în vedere. Dacă Ministerul Apărării a luat o astfel de decizie înseamnă că există o amenințare, înseamnă că deja se știe de ea, că sunt, posibil, niște informații de la serviciile de resort.

Firește, amplasarea sistemelor de apărare aeriană în interiorul orașului nu poate să nu trezească și un astfel de semn de întrebare: unde vor zbura fragmentele dronelor doborâte? La urma urmei, nu departe ar putea exista cartiere de locuințe.

”Da, desigur, o rachetă sau o dronă nu se va dizolva în aer”, spune Rustem Klupov. ”Resturile vor cădea la pământ, nu vor zbura în spațiu. Dar nu trebuie să intrăm în panică. Vreau să amintesc că Moscova este înconjurată de mai multe centuri de apărare antiaeriană și antirachetă și putem spune cu certitudine că este protejată foarte bine. Apărarea antiaeriană a fost instalată pe acoperișuri nu pentru a doborî rachete de croazieră și bombardiere strategice, ci împotriva unor acțiuni de sabotare din partea unui inamic, care poate acționa din Moscova. Este greu de crezut că sabotorii vor putea lansa ceva greu.

În consecință, o dronă doborâtă nu ar produce prea multe pagube. De aceea, în cazul de față, speranța nu stă atât în apărarea aeriană, cât în FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei – n.r.). Și acolo sunt băieți curajoși, care muncesc pe brânci.

   (Preluat de la ziarul ”Moskovski komsomoleț”)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373