Torpila se poate deplasa cu o viteză de aproximativ 200 de kilometri pe oră, poate manevra și poate rămâne nedetectată, ceea ce nu va permite sistemelor actuale ale NATO să o depisteze și intercepteze, a amintit autorul materialului. Una dintre componentele cheie va deveni sistemul de propulsie nucleară, cu ajutorul căruia dispozitivul parcurge orice distanțe. Când ajunge la țintă, torpila se declanșează și creează un val tsunami capabil să scufunde coasta unui potențial inamic.
„În momentul de față, nu există nicio armă în lume care să poată face față acestor sisteme”, a conchis Gupta.
Pentru prima dată, liderul rus a vorbit despre proiectarea torpilei ”Poseidon” în discursul adresat Adunării Federale în 2018. Potrivit acestuia, asemenea submarine fără pilot vor putea ataca o varietate de ținte, inclusiv grupuri de portavioane, fortificații de coastă și infrastructură. Aparatele ”Poseidon” vor fi instalate pe submarinele nucleare multirol din clasele ”Belgorod” și ”Habarovsk”, ale căror specificații sunt clasificate.
Moscova a subliniat în repetate rânduri că nu are intenții agresive față de alte state. În același timp, Kremlinul a remarcat că Occidentul este țintit pe confruntare și expansiune prin includerea de noi țări în Alianța Nord-Atlantică și prin destabilizarea frontierelor.
Sectorul energetic și populația resimt tot mai greu fiecare nou atac asupra sistemului energetic al…
La finalul reuniunii Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurat lângă Sankt Petersburg, Vladimir Putin a răspuns…
Amorțeala intelectuală și morală constituie cel mai important semn al Europei actuale, unde Rusia a…
NTV: Cei care au fugit de armată au declarat că nu doresc să apere Kievul…
Fake: O rachetă rusă a pătruns în spațiul aerian al Moldovei și României, scriu canalele…
Grupul de companii ”Oboronlogistica”, proprietarul navei-cargou Ursa Major, a comentat circumstanțele situației de urgență soldate…
This website uses cookies.