Hot News
Lavrov a comentat declarația lui Borrell despre „miliardul de aur” și „lumea junglei”
18/01
Lavrov: Proiectul de lege antirusesc al SUA privind Africa, o provocare
19/01

Germania și Franța, acuzate că s-au folosit de Acordurile de la Minsk pentru a înarma Kievul

Șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armamentului, Konstantin Gavrilov/ Foto: iz.ru

Șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armamentului, Konstantin Gavrilov, a declarat că Germania și Franța au folosit Acordurile de la Minsk ca instrument al diplomației secrete, scrie Lenta.ru.

Vorbind la ședința forumului OSCE de colaborare în domeniul securității, diplomatul a declarat că cetățenii statelor europene, ai SUA și ai Canadei trebuie să afle că Germania și Franța au folosit Acordurile de la Minsk pentru a înarma pe ascuns Ucraina. Potrivit spuselor sale, ambele țări au folosit „pachetul de măsuri de la Minsk și Rezoluția 2202 a Consiliului de Securitate al ONU (din 12 februarie 2015) drept paravan pentru o diplomație secretă menită să întărească Ucraina din punct de vedere militar împotriva Rusiei, cu sprijinul direct al țărilor membre NATO”.

Gavrilov a acuzat, de asemenea, Germania și Franța că politica lor „a adus întreaga Europă în pragul unui conflict armat”.

Anterior, Gavrilov a declarat că autoritățile de la Kiev pot să pună capăt ostilităților miliare în orice moment. El a subliniat că Moscova este pregătită pentru orice scenariu și că intenționează să acționeze pentru a-și atinge obiectivele.

Potrivit președintelui Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, adevărurile spuse de către autoritățile ucrainene, de fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, și de fostul președinte al Franței, Francois Hollande, că Acordurile de la Minsk au fost o modalitate de a acorda Kievului timp pentru militarizare ar trebui să devină dovezi pentru un tribunalul militar internațional.

1 Comment

  1. Gal Istvan spune:

    Are dreptate…din moment ce însuşi fostul cancelar al Germaniei,Angela Merkel a recunoscut că Acordul de la Minsk nu a fost altceva decât praf în ochii rușilor,și a permis înarmarea masivă și în secret a statului ucrainian…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939377