Putin nu a precizat volumul exact de creștere a plăților către buget de către toți furnizorii de gaz. El a subliniat, totuși, că motivele creșterii prețurilor la gaz au fost acțiunile țărilor occidentale.
La jumătatea lunii iulie a anului trecut, Putin a majorat taxele de impozit pentru Gazprom cu 1.248 trilioane de ruble. Ca urmare, la sfârșitul anului, compania a devenit cel mai mare contribuabil din Rusia, cu un rezultat de aproximativ cinci trilioane de ruble. În plus, începând cu 1 ianuarie 2023 până la 31 decembrie 2025, compania va trebui să plătească suplimentar 50 de miliarde de ruble din impozitul pe extracția de minereuri.
Potrivit informațiilor anterioare, livrările de gaz rusesc prin conducte către străinătatea îndepărtată (țări non postsovietice) au scăzut o dată și jumătate, până la 100,9 miliarde de metri cubi. În același timp, experții se așteaptă ca în 2023 această tendința să se mențină, iar Gazprom să piardă încă o treime din exporturi.
În acest context, prețurile la bursă pentru gazele naturale în Europa sunt în scădere drastică. Marți, 17 ianuarie, prețul carburanților a coborât sub 600 de dolari/1000 metri cubi, pentru prima dată din august 2021.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.