Hot News
Lavrov: Occidentul a mizat foarte mult pe războiul cu Rusia
18/01
Germania și Franța, acuzate că s-au folosit de Acordurile de la Minsk pentru a înarma Kievul
19/01

Lavrov a comentat declarația lui Borrell despre „miliardul de aur” și „lumea junglei”

Foto: smotrim.ru

Dorința Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene este de a reîmpărți cea mai mare parte a lumii pentru propriile lor nevoi și de a o transforma într-o colonie de tip nou, de unde să sustragă resursele, este de părere Serghei Lavrov, scrie tvzvezda.ru.

Vorbind la conferința de presă de bilanț a activității diplomației ruse în 2022, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov (în imagine), a reacționat la vorbele șefului diplomației europene, Josep Borrell, despre interesele „miliardului de aur”.

Lavrov a arătat că, în declarația comună semnată de Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană la 10 ianuarie, se vorbește despre așa-numitul „miliard de aur”. Se intenționează, în mod special, ca toate mijloacele politice, economice și militare să fie folosite pentru satisfacerea intereselor acestuia.

Ministrul rus de externe a atras atenția asupra faptului că Borrell compară tot restul lumii, care nu face parte din „miliardul de aur”, cu o junglă, care împiedică această grădină înfloritoare să se dezvolte.

După cum a spus Lavrov, în opinia lui Borrell, această „junglă” trebuie reformatată pe tiparul propriilor lor nevoie și transformată într-o colonie de tip nou, de unde să fie extrase fără milă toate resursele.

Ministrul a răspuns și la întrebarea dacă vor exista negocieri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a spus că negocierile cu el sunt excluse.

„Nu poate fi vorba de negocieri cu Zelenski, fie doar pentru faptul că a interzis legal negocierile cu guvernul rus… Ați întrebat care sunt perspectivele negocierilor dintre Rusia și Occident pe problema ucraineană – vom fi gata să răspundem la orice propuneri serioase. Nu vedem încă propuneri serioase. Vom fi gata să le luăm în considerare și să decidem”, a spus Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939333