Rusia în 2023. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Dacă aveți impresia că 2022 a fost un an alert, să-l vedeți pe acesta! 2023 va trece ca fulgerul – cel puțin primele cinci luni, cât durează tranzitul lui Jupiter prin Berbecul energic și bătăios. Este o perioadă în care se pot demara proiecte diverse, întrucât Marele Benefic, respectiv Jupiter, stimulează prin pasajul său energiile inițiatoare ale primului semn zodiacal.

2023 este an de trecere, dat fiind că Pluton schimbă semnul în care s-a manifestat din 2008 (Capricornul). La 23 martie, astrul care ne-a dat lumea peste cap se mută în Vărsător; va retrograda din nou în Capricorn, urmând ca, din ianuarie 2024, să parcurgă exclusiv Vărsătorul, până în anul 2044.

Chinezii ne anunță că la 22 ianuarie începe anul Iepurelui (sau Pisicii) de Apă. Cuvintele cheie pentru Pisică sunt: diplomație, adaptabilitate, flexibilitate, evitarea conflictului. În plus, mai trebuie să adaugăm că steaua dominantă pentru acest an (steaua zburătoare din centrul grilei Lo Shu) este Steaua 4, adică steaua relațiilor, dragostei, romatismului, stea care patronează și alianțele, binefăcătorii, atmosfera de armonie și conlucrare. Ca idee, anul 2022 a avut în centru Steaua 5 a distrugerilor.

 

Iată cum stau lucrurile pentru Rusia! Ultimul an de Pisică de Apă (folosim Pisică și fiindcă rușii sunt mari iubitori de pisici și nu numai), adică 1963, este anul legat de zborul Vostok 6 și Valentina Tereșkova, prima femeie care a ajuns în spațiul cosmic și de inaugurarea liniei telefonice directe între Moscova și Washington. Era un Kennedy la Casa Albă…. Din păcate, același an 1963 este și anul morții prin asasinat al acestui Președinte american (22 noiembrie). Dacă ne gândim la o paralelă între cele două țări (Federația Rusă și SUA), să spunem doar că Statele Unite experimentează reîntoarcerea lui Pluton (adică Pluton în tranzit a ajuns pe poziția natală de la 4 iulie 1776, anul Declarării Independenței). Aspectul s-a format încă de anul trecut însă, fiind vorba despre  o planetă grea, de destin, efectele sale funcționează mult mai mult timp. America se reconfigurează și depinde doar de poporul său în ce sens o face. Vărsătorul, semnul care va găzdui pasajul plutonian, este asociat cu Adevărul, iar Pluton va agita apele / aerul până când ultimul om de pe planetă va înțelege să trăiască în Adevăr, să gândească cu propria-i minte și să nu mai înghită informații nemestecat.

Pentru Rusia, Pluton în Vărsător este mană cerească! Gândiți-vă la ceea ce înseamnă Vărsătorul – tehnică modernă, inovație, geniu, revoluție – și veți vedea că acest semn definește, practic, Rusia și spiritul său. Iar Pluton valorifică la maxim tot potențialul acestui semn zodiacal. Teoretic, este foarte posibil ca Rusia să fie în fruntea unei mișcări internaționale de anvergură, cu direcție total opusă tendințelor promovate momentan de lumea occidentală.

În primul rând, Axa Nodurilor Lunare tranzitează casele financiare din harta astrală a Rusiei până la 26 august. După cum am mai arătat și anul trecut, Rusia are o particularitate și anume faptul că cele două case financiare, a II-a și a VIII-a, interceptează pe teritoriul lor cele două semne financiare ale zodiacului, respectiv Taurul și Scorpionul. Evident, la o astfel de configurație, este foarte probabil ca Rusia să aibă un cuvânt important de spus când vine vorba despre bani și despre  sistemul economic mondial.

Anul acesta va fi definitoriu în acest sens pentru toată lumea, urmând ca și mai departe, din 2024, schimbările să continue, fiindcă Pluton înseamnă bani (mulți, foarte mulți), dar și putere. În fond, nu degeaba este rădăcina cuvântului plutocrație, nu?  Uranus continuă să tranziteze Taurul, deci schimbările pe nepusă masă continuă. Uranus este stăpânul Vărsătorului și putem asista la reale revoluții în materie de finanțe și economie, în general. Monedă electronică în Rusia? Posibil. Uranus cam despre așa ceva vorbește!

Planeta revoluțiilor face opoziție cu Pluton natal din casa a II-a, aspect care predispune la un fel de rebeliune și de dorință de eliberare. Adaptat la context, nu este exclus ca Rusia să se retragă din unele organisme financiare și economice mondiale și să formeze altele, fiindcă are și cu cine, dar și cu ce. Sancțiunile occidentale nu au făcut altceva decât să întărească o țară obișnuită să se reconfigureze rapid. Toate schimbările din sectorul financiar se bucură de susținerea lui Jupiter natal din casa a X-a a instituţiilor puterii de stat.

Și tot Uranus face conjuncție cu Venus natal din casa a VIII-a, răsturnând ordinea relațiilor financiare ale Rusiei cu diferite alte țări.

Jupiter are pasaj prin casa a VII-a (contracte, alianțe, înțelegeri, inamici declarați și războaie), predispunând la expandare. Luna februarie, pe la mijloc, va aduce o conjuncție Jupiter / Marte natal în casa cu pricina și rămâne de văzut cum anume se va concretiza acest aspect. Poate fi vorba despre o acțiune de anvergură în cadrul operațiunii militare speciale din Ucraina, despre recuperarea unor teritorii rusești (Jupiter stăpân peste casa a IV-a a pământului din Săgetător). Jupiter susține prin aspecte favorabile Axa Nodurilor Lunare natală, marcând  momentul acțiunii și succesului în demersuri și negocieri. Sunt posibile și unele contestări (cuadratură de la Uranus natal), chiar conflicte deschise, dar înțelepciunea va prevala, în final.

Luna martie este foarte importantă pentru întreaga planetă – Pluton intră în Vărsător și dă o probă a ceea ce ne așteaptă în viitor, iar Saturn intră în Pești (la 7 martie) și ne întreabă (pentru 2 ani și jumătate de-acum încolo) cum stăm cu compasiunea și credința, care este relația noastră cu cei de lângă noi, dar și cu Divinitatea. Pentru Rusia, martie va fi o lună foarte intensă – Marte intră în casa a X-a a instituțiilor țării și a reputației, imaginii, dinamizând energiile; este posibil să se creeze noi alianțe, unele cu caracter surpriză. Apoi, Neptun intră în casa a VII-a, reconfigurând relațiile contractuale în materie de gaze și petrol pentru mulți ani de acum înainte. Pluton va face trigon cu Mercur natal din casa  a IX-a a relațiilor diplomatice, aspect pe termen lung, care predispune la a schimba atât diplomația rusă cât și felul în care va fi percepută Rusia în lume.

Venus, guvernatorul sectorului relațiilor cu străinătatea, va retrograda în Leu și în casa a XI-a (Parlament, proiecte pe termen lung). Astfel, între 23 iulie – 4 septembrie, sunt posibile noi sancțiuni din partea inamicilor Rusiei, care vor avea drept efect o posibilă întârziere a implementării unor proiecte, dar și recalibrarea unor relații cu acești inamici.

 

Începând cu 17 iulie, Axa Nodurilor Lunare schimbă semnele – Nodul Nord Lunar intră în Berbec, iar Nodul Sud Lunar intră în Balanță. Astfel, pe căi mai mult sau mai puțin diplomatice, fiecare om, fiecare țară de pe Pământ va trebui să se afirme și să spună ”Eu asta sunt!”, demonstrându-și unicitatea și, implicit, identitatea. Putem globaliza relațiile, contactele economice, nu personalitatea umană și nici identitatea națională. Iar Rusia  împletește foarte bine aceste coordonate – nu uită cine este, păstrând o vie legătură cu trecutul  și strămoșii și merge înainte, luând ceea ce este bun și i se potrivește din ”oferta” viitorului. Adică își construiește propriul viitor, invitându-i pe cei interesați să i se alăture.

 

 

 

 

 

 

 

Owner

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

2 ore ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

11 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

12 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.