„Este important ca afacerile să fie orientate spre țară, pentru ca banii câștigați să rămână în țară și să fie folosiți pentru dezvoltarea ei. <…> Mai sunt încă multe de făcut. Este prioritatea Dumei de Stat”, a declarat Volodin.
El a amintit că, în 2022, a fost deja adoptată o lege care interzice eliberarea, pentru companii străine, de licențe pentru exploatarea bogățiilor naturale, a zăcămintelor de petrol și de gaze. Acum, ele sunt obligate să înființeze entități juridice în Federația Rusă. În plus, participarea străină este, de asemenea, interzisă în concesiunile care au legătură cu infrastructura de transport și transportul de mărfuri. De asemenea, deputații au adoptat în primă lectură un proiect de lege care nu permite companiilor offshore să fie concesionari în sectorul construcțiilor de locuințe și al utilităților, a amintit Volodin.
„75,9% dintre companiile străine au rămas în Rusia. O decizie care spune multe: ei cred în bunele perspective de dezvoltare a economiei țării noastre, sunt mulțumiți de climatul de afaceri. Cei care au plecat suportă costuri de miliarde de euro”, a subliniat Volodin.
Potrivit acestuia, întreprinderile autohtone ocupă nișele eliberate și cresc volumele de producție. Astfel, a subliniat Volodin, „producția de îmbrăcăminte a înregistrat o creștere frumoasă”, care s-a ridicat la 42%. În plus, a subliniat președintele Dumei de Stat, producția de medicamente a crescut cu 15%.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.