Emerald Robinson: Laboratoarele biologice americane din Ucraina au dus la conflictul cu Rusia
08/01Jeffrey Young: Cei care neagă nazismul în Ucraina se mint singuri
08/01Mysl Polska: Ucraina ”înjunghie Ungaria pe la spate”
Ucraina promovează o politică neprietenoasă față de Ungaria, care a fost, cândva, un stat aliat ei, este de părere Peter Feher, editorialistul publicației poloneze Mysl Polska , relatează Izvestia.
Într-un articol publicat zilele trecute, el a reamintit că Ungaria a fost printre primele țări care au recunoscut independența Ucrainei, în 1991. De atunci, Budapesta a dus o politică prietenoasă față de Kiev.
Dar după „revoluția portocalie” din 2004, scrie în continuare Feher, în Ucraina au revenit la putere urmașii fasciștilor care au susținut ideile armatei germane din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Toate acestea au dus la politica agitată promovată de Kiev și care se derulează cu „ajutor din Statele Unite”.
„Rezultatul nu s-a lăsat prea mult așteptat, pentru că încă din 2017 a fost elaborată noua lege ucraineană a educației, evident menită să ”azvârle” din Transcarpatia limba maghiară. <…> Drept răspuns la sentimentele antimaghiare, ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului, Péter Szijjártó, a declarat în 2017: „Ucraina a înjunghiat Ungaria pe la spate””, a conchis Feher.
La mijlocul lunii noiembrie, ambasadorul Rusiei la Budapesta, Evgheni Stanislavov, a declarat că maghiarii înțeleg mai bine decât oricine altcineva din Europa ce tip de regim a fost instaurat pe teritoriul Ucrainei de astăzi. Potrivit spuselor sale, ei știu acest lucru din experiența celor peste 150.000 de etnici maghiari care trăiesc în Transcarpatia și care sunt supuși discriminării lingvistice și de altă natură de către regimul de la Kiev, la fel ca și rușii.
Anterior, la jumătatea lunii iulie, Szijjártó a declarat că Ungaria, ca orice altă țară care se învecinează cu Ucraina, ar trebui să fie pregătită să se apere în caz de nevoie. El a subliniat că, în cazul unor situații de urgență în Transcarpatia ucraineană, țara îi va proteja pe maghiari cu forța armelor. Szijjártó a amintit că în Transcarpatia trăiesc astăzi 150.000 de maghiari.
Tensiunile dintre Ucraina și Ungaria au apărut pe fondul discuțiilor privind Legea ucraineană a educației, care a intrat în vigoare la 28 septembrie 2017. Prin prevederile sale, actul normativ reduce semnificativ posibilitatea de a învăța în limbile minorităților naționale.
1 Comment
Parcă asta ar fi o noutate.Ucraina îi înjunghie pe toți.Nimeni nu scapă de”mânia”lor.Își permit luxul de a trimite”acasă”pe acei oameni care nu sunt de acord cu ei.La o demonstrație o femeie i-a apostrofat:Cum adică să mă duc acasă?EU sunt acasă,asta este Germania…VOI sunteți cei care ați venit în această țară…