„2022 a devenit anul „de-westernizării””, anunță autorul articolului, citând declarația decanului Institutului de Studii Financiare de la Universitatea Populară din China, Wang Wen.
În opinia lui Jorg Kronauer, principala dovadă a acestei tendințe a fost refuzul majorității țărilor lumii de a susține sancțiunile împotriva Rusiei.
„Nici una dintre țările non-occidentale nu a întreprins pași concreți împotriva Rusiei, ceea ce a demonstrat dorința de autonomie a restului lumii. Acest lucru a devenit posibil deoarece tot mai multe și mai multe state non-occidentale – și este vorba, în primul rând, despre China, India și Rusia – cresc economic, în timp ce Occidentul își pierde poziția de lider în spațiul economic”, conchide articolul.
După începerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina, Occidentul a sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei. Unele țări au anunțat înghețarea activelor rusești, iar multe branduri s-au retras din Rusia.
La Kremlin, aceste măsuri au fost definite ca război economic. După cum a subliniat Vladimir Putin, sancțiunile au lovit serios întreaga economie mondială, iar principalul obiectiv al Occidentului este de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Cu toate acestea, potrivit șefului statului rus, încercările de a șubrezi stabilitatea financiară a Rusiei au eșuat, Europa însăși intrând într-un impas din cauza sancțiunilor.
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
This website uses cookies.