Hot News
Corneliu Vlad: Regimul de la Kiev mută Ucraina pe hartă, în Europa Centrală
05/01
Vladimir Putin i-a ordonat lui Serghei Şoigu să instituie un armistiţiu de Crăciun în zona operațiunii speciale
05/01

Volodin: Confiscarea de către Germania a activelor rusești va duce la ignorarea drepturilor de către alte țări

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: Serviciul de presă al Dumei de Stat

Planificata confiscare a fondurilor financiare și a proprietăților rusești de către Germania pentru a le încredința Ucrainei poate duce la situația în care, pe viitor, și alte țări vor ignora dreptul internațional, a declarat speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de agenția TASS.

„Astăzi, Guvernul german a decis să transfere pe umerii țării noastre problemele create de predecesorii lui. În acest scop, se intenționează confiscarea activelor rusești pentru a fi folosite la reconstrucția Ucrainei”, a scris el pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Potrivit lui Volodin, o astfel de decizie „va marca începutul unui proces în care toate statele vor ignora dreptul internațional, pentru a lua, după bunul lor plac, ceea ce consideră necesar”. Speakerul a adăugat că „liderii germani ar trebui să-și amintească din istoria propriei lor țări cum s-au încheiat încercările de a atenta la bunul altuia”.

Volodin a subliniat că Rusia ar avea dreptul de a lua măsuri similare împotriva activelor Germaniei și ale altor state în cazul confiscării activelor rusești. „Viața se află acum într-o altă realitate: nu doar conform Cartei ONU, ci și pe baza unor precedente. În acest sens, este corect să ne amintim situația cu recunoașterea independenței Kosovo. SUA, Germania, Franța și alte state care au luat această decizie nu au altă ieșire decât să accepte dreptul la autodeterminare al Osetiei de Sud, al Abhaziei, al Crimeii, al Republicilor Populare Donețk și Luhansk, precum și al regiunilor Herson și Zaporojie”, a explicat politicianul.

Speakerul Dumei a menționat că pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina vor trebui să plătească statele europene, în primul rând Germania și Franța, „nu doar pentru că economiile lor sunt cele mai puternice din Uniunea Europeană”. „Merkel și Hollande sunt personalitățile care, sabotând Acordurile de la Minsk, devin pentru comunitatea mondială vinovați de conflictul din Ucraina”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937264