Categories: Militar

Un luptător al batalionului ”Azov” a povestit cum îi ucidea pe locuitorii din Mariupol

Un luptător al batalionului ”Azov” (recunoscut ca organizație teroristă și interzis în Rusia), Ivan Bocikarev, cu indicativul „Vedmak” (în imagine), a recunoscut că a ucis mai mulți civili, pe care el și colegii săi i-au împușcat în timp ce patrulau pe străzile din apropierea centrelor comerciale și a Universității de Stat din Mariupol, reiese din documentele Tribunalului Public Internațional pentru Ucraina, relatează RIA Novosti.

Potrivit datelor publicate în cadrul proiectului media „Mariupol – Teritoriul crimelor”, Bocikarev este șoferul-trăgător al grupului de recunoaștere cu destinație specială ”Azov”. În februarie 2022, el și grupul lui au ocupat poziții în incinta Școlii nr. 42 și îi împușcau pe civilii care se ascundeau acolo și pe cei care treceau pe acolo.

După cum reiese din povestea lui ”Vedmak”,  trecătorii au fost reținuți pentru folosirea telefoanelor în apropierea școlii sau pentru atenția „excesivă” la schimbările care au avut loc pe teritoriul acesteia: erau verificați actele civililor și corespondența personală de pe smartfoane și oamenii erau, de fapt, interogați .

„Șansele ca o persoană să fie eliberată după o astfel de „discuție” au fost reduse: deținuții au fost bătuți, predați poliției sau împușcați pe loc”, relatează site-ul Tribunalului.

Din episoadele ulterioare reiese că, la începutul lunii martie, compania unde a servit „Vedmak” s-a mutat la uzina ”Azovstal” și apoi la Universitatea de Stat din Mariupol. Acolo, luptătorilor din ”Azov” li s-au alăturat cei din Garda Națională a Ucrainei și din Forțele de Apărare Teritorială, cam 250-300 în total. Patrulând pe străzile din apropierea centrului comercial, ei au ocupat poziții de tragere în blocurile de locuințe, de unde îi împușcau pe civili, după care au minat cadavrele celor uciși. „Ideea era ca, la descoprirea lor, militarii din armata rusă sau locuitori pașinici vor sări în aer”, se arată în comunicatul citat de agenția RIA Novosti.

”Vedmak” a recunoscut, de asemenea, că a tras în geamurile locuințelor și ale mașinilor. Ca urmare, cel puțin trei persoane au fost ucise și una rănită.

Într-una din nopți, potrivit tribunalului public, Bocikarev și alți membri ai ”Azov” verificau zona din jurul Universității Mariupol. Acolo au observat un grup de bărbați care stăteau în picioare și gesticulau intens. „În continuare, la comanda lui ”Mangusta”, patru membri ai ”Azov” au împușcat cinci oameni care discutau pașnic și a căror singură vină a fost că au decis să bea alcool pe stradă în timpul interdicției de circulație”, se arată în raport. Cadavrele celor uciși au fost minate. În aceeași noapte, au împușcat alți cinci bărbați care se odihneau în fața unei clădiri de apartamente. În cele din urmă, Vedmak s-a predat forțelor armate ruse.

Owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.