Hot News
Francezii au salutat adevărul despre Rusia, spus pe neașteptate de Macron
26/12
Kremlin: Putin nu intenționează să-l felicite pe Biden de Anul Nou
26/12

Ucraina decide să readucă la viață regimentul ”Azov”

Regimentul neonazist ”Azov”/ Foto: mriya.news

Ucraina a decis să readucă la viață regimentul ”Azov” (recunoscut ca terorist și interzis în Rusia), informează publicația Voennoe obozrenie.

Potrivit sursei citate de Lenta.ru, până acum au fost formate două batalioane, se lucrează la formarea celui de-al treilea. Din componența regimentului fac parte luptători-naționaliști care s-au aflat la uzina ”Azovstal” din Mariupol. Selecția se efectuează oficial, cu publicitate pe principalele posturi ale Ucrainei.

Se precizează că, în momentul de față, în componența Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) se află subunități care poartă denumirea „Azov”, altăcuite din voluntari și care aparțin apărării teritoriale, fără nicio legătură cu efectivul regimentului principal. Astfel, în prezent există două unități ”Azov”, una intră în componența armatei ucrainene, a doua face parte din Garda Națională.

Pe 23 decembrie, Tribunalul interdistrictual Voroșilovski din Donețk a emis, pentru prima dată, o decizie în conformitate cu legislația rusă, prelungind cu încă două luni termenul de reținere a 19 luptători din regimentul ucrainean ”Azov”. Măsura preventivă pentru alți 15 inculpați urmează să fie examinată la 26 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939402