Francezii au salutat adevărul despre Rusia, spus pe neașteptate de Macron

Cititorii cotidianului Le Figaro au dezbătut intens declarația președintelui francez Emmanuel Macron, potrivit căreia aderarea Ucrainei la NATO va deveni un gest de confruntare cu Rusia, relatează RIA Novosti.

„În sfârșit niște cuvinte care duc cu gândul la un compromis! Mai bine mai târziu decât niciodată: apare speranța că un al treilea război mondial poate fi evitat. La urma urmei, Rusiei i s-a promis pe cuvânt de onoare că NATO nu se va extinde. După care au mai fost și niște acorduri în spiritul garanțiilor pentru securitatea ei. Iar cuvântul dat sau acordul semnat trebuie respectate”, a scris un comentator.

„Macron nu putea să spună toate astea mai devreme? Sau mai bine, până la acest termen, convingându-i pe ceilalți lideri occidentali să facă o promisiune comună de a nu extinde NATO în Ucraina? Asta ar fi scăpat lumea de acest conflict armat absurd și fratricid. Ba mai mult, și cu perspectiva de a se răspândi în întreaga lume!”, a adăugat alt utilizator.

„Liderul ucrainean se străduiește să extindă zona de acțiuni militare, să implice și alte țări și să prelungească acest conflict în timp. Și nimeni nu-i poate aduce lui Zelenski mintea la cap”, a remarcat un al treilea.

„Wow! Autocritică! Macron a recunoscut, în sfârșit, că după tot ce s-a întâmplat între Rusia și Occident, numai chinezii și turcii rămân pentru ruși parteneri acceptabili pentru negociei”, a apreciat un alt utilizator.

„Din nefericire, SUA nu-l vor întreba sau asculta pe Macron, așa că, dacă ei vor dori, Ucraina va intra în NATO”, a conchis cititorul.

Anterior, într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, Macron afirmase că aderarea Ucrainei la NATO va fi percepută de Rusia ca ceva conflictual, deși el însuși consideră scenariul primirii Kievului în Alianță nu cel mai probabil. Cu toate acestea, Macron a subliniat o dată în plus că arhitectura de securitate și stabilitate în Europa ar trebui să includă garanții de securitate pentru Rusia, Ucraina și pentru alte republici post-sovietice.

Owner

Recent Posts

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

37 de minute ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

2 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

3 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

22 de ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

24 de ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

o zi ago

This website uses cookies.