Liderul ungar a menționat că există un pericol real al unui conflict prelungit, însă Washingtonul este responsabil pentru escaladare.
„Ucraina poate lupta doar atâta timp, cât Statele Unite o sprijină cu bani și arme. Dacă americanii vor pace, va fi pace”, a spus Orban.
Șeful Guvernului de la Budapesta a mai declarat că, în situția de criză, Ungaria acționează exclusiv în interesul său, care nu include ruperea dialogului cu Rusia, în ciuda reproșurilor venite de la Bruxelles.
„Nu este în interesul nostru să renunțăm la toate relațiile noastre economice cu Rusia. Privim aceste probleme prin lentilele maghiare și nu prin lentilele altor țări”, a spus premierul.
Anterior, Comisia Europeană a decis să blocheze 22 de miliarde de euro pe care Ungaria ar fi trebuit să le primească din fondurile europene de coeziune. Această sumă reprezintă transferurile pe care Budapesta ar trebui să le primească din bugetul pe termen lung al UE, între 2021 și 2027. Programele pentru care Ungaria plănuia să cheltuiască cei 22 de miliarde de euro includ educația copiilor defavorizați, modernizarea transportului feroviar, accesul la bandă largă de comunicații și asistență pentru regiunile afectate de închiderea uzinelor care au funcționat pe cărbune.