După cum notează Robert Farley în articolul său, Rusia a continuat să furnizeze resursele sale energetice unor consumatori, inclusiv în Europa, și a găsit alții noi, iar creșterea prețurilor a reușit să compenseze parțial scăderea exporturilor.
Se precizează că măsurile restrictive occidentale decise împotriva Rusiei nu au reușit să zdruncine rubla, iar rata inflației a scăzut semnificativ în țară de la începutul operațiunii militare speciale.
„Rubla nu s-a prăbușit. Într-adevăr, ea rămâne puternică în raport cu majoritatea monedelor străine. În același timp, inflația în Rusia este semnificativ mai mică decât în unele țări occidentale”, și-a expus Farley punctul de vedere.
Occidentul a intensificat presiunea sancțiunilor asupra Federației Ruse după ce a început operațiunea militară specială din Ucraina, ceea ce a provocat creșterea prețurilor la electricitate, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat politica de descurajare și slăbire a Moscovei drept o strategie pe termen lung a statelor occidentale. Potrivit șefului statului rus, restricțiile au lovit puternic întreaga economie globală. Putin a precizat că principalul obiectiv al Occidentului este înrăutățirea nivelului de viață a milioane de oameni.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
Ilia KRAMNIK, cercetător la Centrul pentru studii de planificare strategică al IMEMO ”E.Primakov” al Academiei…
Creșterea livrărilor de gaz lichefiat în Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ asupra…
This website uses cookies.