Acordurile de la Minsk au fost încheiate sub presiunea Occidentului, Kievul nu a avut nevoie de ele, de aceea partea ucraineană nu a intenționat să le pună în aplicare, conchide Ritter, referindu-se, printre altele, la declarația fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a cărui semnătura se regăsește pe acele acorduri.
„Obiectivul nostru a fost, în primul rând, să oprim amenințarea, sau cel puțin să amânăm războiul – să asigurăm opt ani pentru restabilirea creșterii economice și crearea unei armate puternice”, îl citează analistul pe Poroșenko.
Între timp, Occidentul a mizat pe o soluție militară a situației din Donbass ca una dintre opțiuni, subliniază Ritter. Anii care s-au scurs sub regimul unui armistițiu relativ au fost folosiți pentru reînarmarea și recalificarea Forțelor Armate ale Ucrainei în vederea lansării unui atac cu mai multe șanse de reușită asupra Federației Ruse. Nici Statele Unite, nici puterile europene nu au încercat să evite un conflict armat, deoarece invitația Ucrainei de a colabora cu NATO a condus fără ambiguitate la acest lucru.
Decizia președintelui american Joe Biden de a permite Kievului să lanseze atacuri în adâncimea teritoriului…
Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea, Mihail Șeremet, membru al Comisiei de securitate,…
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, despre decizia neconfirmată privind lansarea de atacuri…
Este greu de spus dacă informația apărută în presa americană, potrivit căreia Administrația președintelui demisionar…
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că atacurile lansate de Forțele Armate ale Ucrainei…
Dorința președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a-i strânge mâna ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov,…
This website uses cookies.