Hot News
Rusia suspendă plata cotizației către Adunarea Parlamentară a OCEMN
09/12
Din mass-media română. Bogdan Alexandru Duca: Ucraina ca un stalingrad al Vestului
10/12

Acordurile de la Minsk: Merkel a confirmat ceea ce Putin a spus de mult

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat afirmațiile fostului cancelar german, Angela Merkel, potrivit cărora Acordurile de la Minsk au fost semnate pentru ca Ucraina să poată „deveni mai puternică”. El a reamintit că și președintele Vladimir Putin a spus că autoritățile de la Kiev trag de timp, scrie publicația Vzgliad.

Reprezentantul Kremlinului a subliniat că el crede în sinceritatea și înțelepciunea lui Putin, care de la bun început a spus că Ucraina nu vrea să pună în aplicare angajamentele asumate prin Acordurile de la Minsk și că trage de timp, relatează RIA Novosti.

Peskov a adăugat că Putin a îndemnat toate țările să-și confirme semnăturile prin fapte. „Dar toată lumea a tergiversat lucrurile. Iar consecințele se văd acum”, a declarat purtătorul de cuvânt la postul de televiziune Pervîi kanal.

Reamintim că Ministerul rus de Externe a declarat că vorbele lui Merkel despre acordurile de la Minsk constituie un motiv pentru o procedură în justiție.

Ultima oră:

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat dezamăgit de vorbele fostului cancelar al Germaniei Angela Merkel cu privire la motivele încheierii Acordurilor de la Minsk, transmite RIA Novosti.

El a subliniat că o astfel de declarație a fost neașteptată pentru el. Putin a remarcat că a pornit întotdeauna de la faptul că autoritățile germane se comportă sincer cu Rusia.

„Este dezamăgitor. Sincer vorbind, nu mă așteptam să aud asta de la fostul cancelar federal”, a subliniat liderul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939491