Articolul prezintă, în special, poziția profesorului Li Haidong, de la Institutul de Relații Internaționale al Universității de Afaceri Externe din China, care a acuzat SUA că dorește cu ardoare să oblige unele țări europene să aplice o strategie antirusească, pentru ca, într-un final, UE să devină și mai dependentă de NATO și SUA, pierzându-și autonomia.
„Exercitând presiuni asupra statelor membre ale Alianței, Statele Unite nutresc intenții răuvoitoare”, se arată în material.
Este vorba despre solicitarea de creștere a cheltuielilor pentru bugetul apărării. Având însă în vedere situația din zona euro – inflație și criza energetică – o creștere a fondurilor alocate pentru armată ar putea provoca un val de dezaprobare publică față de guverne.
„Prin urmare, Statelor Unite le va fi mai ușor să-și exercite influența asupra conducerii țărilor UE”, conchide The Global Times.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a remarcat, în cadrul unei conferințe de presă după summitul G20 de la Bali, că „Uniunea Europeană și NATO sunt de mult timp actori hibrizi în conflictul hibrid” din Ucraina, ieșind cu declarații despre necesitatea trecerii la o soluționare pașnică, dar continuând, în același timp, să sprijine Kievul cu arme. Ministrul rus a numit acest lucru o „dedublare politică a personalității”.
Conferința de presă a lui Donald Trump, susținută la reședința sa din Mar-a-Lago (Florida). Publicația…
Indonezia s-a alăturat oficial BRICS ca membru cu drepturi depline al comunității, relatează Smotrim.ru. Informația…
Rogov: Rusia a dejucat planul Marii Britanii de a extrage litiu în Donbass S-a pus…
Oleg Isaicenko Armata rusă a eliberat Kurahovo, cea mai mare localitate din partea de sud-vest…
În mesajul său de felicitare publicat, printre altele, și pe rețeaua Telegram se spune, printre…
Regimul de la Kiev nu s-a gândit nici un minut măcar că pune în pericol…
This website uses cookies.