Potrivit postului de televiziune Zvezda, 300.000 de ruble este cea mai mare recompensă acordată. Doborârrea unui elicopter este estimată la 200.000 de ruble, un tanc, la 100.000 de ruble (aici intră și recompensa pentru lichidarea forței umane a adversarului și îndeplinirea altor misiuni), o dronă, la 50.000 de ruble.
De două ori mai puțin este evaluată distrugerea vehiculelor blindate, a transportoarelor blindate pentru trupe, a transportoarelor multifuncționale, a sistemelor de artilerie autopropulsate, a lansatoarelor de rachete S-300, Buk, Tor și Osa și a lansatoarelor multiple de rachete. În plus, militarii primesc suplimentar 8.000 de ruble (circă 133 de euro) pentru fiecare zi de participare directă la operațiuni ofensive active.
Vzgliad amintește că, în prezent, solda minimă a unui soldat mobilizat este de 195.000 de ruble (3 250 de euro). Acesta include o plată socială lunară și solda militară, ce depinde de nivelul de salarizare al funcției militare, de gradul militar și anii de vechime.
Este posibil să presupunem că, ținând cont de cantitatea de echipamente ucrainene distruse, ale cărei date sunt publicate de Ministerul Apărării, astăzi plata stimulentelor pentru toate echipamentele distruse de la începutul operațiunii speciale s-ar ridica la aproximativ 1,5. miliarde de ruble. Calculul aritmetic arată că ar putea fi de așteptat o recompensă de aproape 100 de milioane de ruble pentru cele 333 de aeronave distruse și mai mult de 35 de milioane de ruble pentru 176 de elicoptere. Peste 2 500 de drone distruse înseamnă mai mult de 125 de milioane de ruble. Peste 6.600 de tancuri și alte vehicule blindate anihilate ar costa 661 de milioane de ruble, iar 7.227 de unități de vehicule militare speciale ar costa 361 de milioane de ruble.
„A acorda stimulente suplimentare militarilor pentru distrugerea echipamentelor inamice este o practică normală, folosită de ani de zile. Vă reamintesc că și în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei soldații primeau prime și pentru tancurile și avioanele distruse. Și asta în ciuda faptului că situația financiară a statului nostru nu era cea mai bună. Acum, din fericire, lucrurile stau mult mai bine”, a declarat expertul militar Alexei Leonkov pentru Vzgliad. Analistul Boris Rojin a atras, la rândul lui, atenția asupra experienței Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
La fel ca în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, și acum ajutorul material pentru vehiculele distruse este un lucru necesar pentru motivarea suplimentară a luptătorilor, subliniază Leonkov. „Oricum ar fi, mulți vor dori o primă care să poată fi apoi trimisă acasă. În plus, o astfel de numărare a vehiculelor distruse exclude poveștile despre cum un singur obuz a distrus aproape zece tancuri”, a continuat analistul.
„Subliniez că utilizarea multor tipuri de arme moderne implică nu doar un singur luptător, ci mai mulți deodată. Astfel, de exemplu, dacă o brigadă de tanc este formată din trei oameni, la distrugerea vehiculul inamicului, ei vor împărți între ei cele 100.000 de ruble prevăzute. La fel ar trebui să fie și cu celelalte armamente”, este convins expertul.
Aleksandr Bartoș, membru corespondent al Academiei de Științe Militare, subliniază că piloții și infanteriștii ruși „nu luptă pentru bani, ci pentru îndeplinirea misiunii și protejarea Patriei. În același timp, spune expertul, sprijinul material pentru soldații distinși este extrem de important. În plus, valoarea stimulentelor pentru persoanele care își riscă propria viață „ar trebui să fie mai mare și să se ridice la o zecime din valoarea echipamentului doborât”, consideră expertul.
„Un MiG-29 și un Su-25 al forțelor aeriene ucrainene valorează zeci de milioane de ruble. 300.000 de ruble pentru un avion doborât nu este rău, dar trebuie să punem în balanță cu costul echipamentului distrus”, a adăugat Bartoș, care consideră că, într-adevăr, dacă un grup de persoane a participat la distrugerea echipamentului, suma ar trebui împărțită în mod egal între ele. „Avioanele de vânătoare sunt echipate cu dispozitive de supraveghere video. Luptele aeriene sunt înregistrate pe suport video și este ușor de stabilit cine a fost implicat. Acum, tehnica inamică este distrusă de la distanțe mari: identifică, găsește, țintește, trage o rachetă”, a explicat interlocutorul.
Distrugerea echipamentului terestru poate fi monitorizată cu ajutorul dronelor, care stabilesc amploarea pagubelor, indiferent dacă este vorba de un tanc, de un transportor blindat sau de un pod. Dacă ne întoarcem la experiența Marelui Război pentru Apărarea Patriei, distrugerea unui avion inamic trebuia, atunci, confirmată de infanterie, adică: „a fost o bătălie aeriană pe linia frontului, am văzut cum ai noștri au doborât un Messerschmitt german”. În prezent, existența înregistrărilor video ușurează misiunea. „Înregistrarea video constituie o dovadă destul de concludentă că ținta a fost distrusă”, a subliniat Bartoș.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.