Hot News
Un locotenent-colonel ucrainean, luat prizonier, a vorbit despre cum civilii erau uciși pentru mijloacele lor de transport
20/10
Matlock, fost ambasador SUA în URSS: Kievul ar trebui să uite de teritoriile pierdute de dragul negocierilor
20/10

Putin a semnat decretul privind instituirea legii marțiale în teritoriile care au aderat la Rusia

Legea marțială este introdusă în cele patru noi entități teritoriale ale Rusiei (culoarea roșie); regiunile țări cu un nivel mediu de reacție (culoarea galbenă)/ Foto: vk.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind instituirea legii marțiale în teritoriile Republicilor Populare Lugansk și Donețk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson, relatează Interfax.

Putin a anunțat semnarea decretului la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei. „Legile constituționale privind admiterea celor patru noi regiuni în Federația Rusă au intrat în vigoare. După cum știm, regimul de la Kiev a refuzat să recunoască voința și alegerea poporului și respinge orice propunere de negocieri. Dimpotrivă, bombardamentele continuă. Mor civili”, a declarat președintele rus.

El a reamintit că pe aceste teritorii era în vigoare regimul legii marțiale „înainte de aderarea la Rusia”. „Acum trebuie să formalizăm acest regim în cadrul legislației rusești. De aceea am semnat un decret prin care impun legea marțială în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse”, a explicat Putin.

El a precizat că decretul „va fi trimis imediat la Consiliul Federației pentru aprobare”. „Duma de Stat a fost, de asemenea, informată în legătură cu această decizie”, a adăugat Putin.

Amintind de atentatul cu bombă de la Podul Crimeii, preșeșdintele rus a declarat că serviciile speciale rusești „au dejucat atacuri teroriste în alte regiuni ale Rusiei, inclusiv în locuri unde se adună multă lume, împotriva instalațiilor de transport și energetice”. „Aș dori să subliniez că și împotriva instalațiilor de energie nucleară”, a spus el.

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, legea marțială va intra în vigoare începând cu 20 octombrie. În termen de trei zile de la publicarea documentului, guvernul trebuie să „prezinte propuneri privind măsurile care vor fi aplicate în teritoriile în care este impusă legea marțială”. „Dacă este necesar, în Federația Rusă pot fi aplicate în timpul legii marțiale și alte măsuri prevăzute de legea constituțională din 30 ianuarie 2002 nr. 1-FKZ privind „legea marțială””, se arată în document.

Un alt decret prezidențial prevede că în republicile populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson vor fi înființate centre ale apărării teritoriale și va fi introdus un nivel maxim de reacție. În cadrul acesteia, înalții funcționari sunt autorizați să desfășoare „măsuri de mobilizare în domeniul economiei” și măsuri de protecție civilă, de protecție a populației și a teritoriilor „împotriva situațiilor de urgență de factură naturală și tehnogenă”. De asemenea, se pot aplica măsuri „pentru a satisface nevoile Forțelor Armate Ruse, ale altor trupe, formațiuni militare, organisme și pentru nevoile populației”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939687