După cum notează publicația americană, la sfârșitul lunii septembrie, Vladimir Putin a susținut un discurs ”care ar fi sunat familial – iar pentru mulți chiar atrăgător – în țările democratice, începând din Statele Unite până la o mare parte din Europa.
Nicolas Gvozdev, profesor de studii în domeniul securității naționale la Colegiul Marinei Militare a SUA, a remarcat o tendință ce reflectă dezamăgirea întregii lumi față de faptul că procesul democratic nu poate conduce la apariția unor lideri eficienți și carismatici.
În comentariul său pentru The Washington Post, el a subliniat că nu este vorba doar de politicieni, subliniind aprecierea tot mai mare de care se bucură tehnocrații. Drept exemplu, el s-a referit la antreprenorul american Elon Musk, inclus în categoria celor ”care rezolvă probleme și își vede de treabă”.
Anterior, deputatul Dumei de Stat, Oleg Morozov, a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, reprezintă de mult o țintă pentru țările Occidentului, dar această țintă este, pentru ei, de neatins. ”De aceea se și recurge la retorica nucleară, pe care tot ei au transformat-o în instrument de presiune asupra noastră”, a subliniat parlamentarul rus.
Cum a reacționat Occidentul la utilizarea de către Rusia a unei noi rachete balistice La…
În Occident nu există libertatea de exprimare, articolele din ultimii ani apărute în publicațiile străine…
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
This website uses cookies.