Hot News
Daily Express: Exercițiile  strategice ”Vostok-2022” sunt ”răspunsul sinistru” pregătit Occidentului de Putin ”pentru Ucraina și pentru Taiwan”
01/09
La Kremlin s-a discutat ca referendumurile din republicile Donețk și Lugansk să se desfășoare până la sfârșitul toamnei
01/09

Jeffrey Sachs: SUA au greșit ignorând avertismentul lui Putin privind extinderea NATO

Foto: Book Club with Jeffrey Sachs

Washingtonul nu trebuia să ignore avertismentul Rusiei privind caracter inacceptabil al extinderii pe mai departe a NATO, este de părere cunoscutul economist american Jeffrey Sachs, profesor la Universitatea Columbia (în imagine). Vorbind în cadrul emisiunii Democracy Now!, el a subliniat că SUA au greșit ignorând încercările Rusiei de a ajunge la niște înțelegeri, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Ani la rând președintele Putin a repetat: ”Nu împingeți NATO spre Marea Neagră, în Ucraina și în Georgia”. Moscova a atras atenția: ”Nu ne înconjurați, nu ne amenințați, haideți să ne înțelegem”, a spus profesorul american, citat de RIA Novosti. ”Dar Washingtonul a respins aceste îndemnuri”.

În opinia economistului, ”acest gen de atitudine din partea Statelor Untie nu este o noutate și a început cu mai bine de trei decenii în urmă, când, după prăbușirea Uniunii Sovietice, conducerea americană a fost atrasă de ideea unei lumi unipolare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377