Daily Express: Exercițiile  strategice ”Vostok-2022” sunt ”răspunsul sinistru” pregătit Occidentului de Putin ”pentru Ucraina și pentru Taiwan”

Jurnalistul cotidianului britanic Daily Express a văzut în anunțul privind organizarea marilor manevre de coaliție ”Vostok-2022” o demonstrație a strânsei colaborări militare dintre Rusia și China. În plus, autorul consideră aceste exerciții ca fiind răspunsul lui Putin pentru susținerea de către Occident a Ucrainei și a Taiwanului, relatează MK.ru

În articol se arată că, ”pregătindu-se să mobilizeze 50.000 de soldați în decurs de 48 de ore”, Vladimir Putin și Xi Jinping transmit, astfel, Occidentului ”o amenințare dintre cele mai sinistre”.

Autorul materialului din Daily Express subliniază că autoritățile de la Kremlin consideră livrările de armament în Ucraina și vizita în Taiwan a lui Nancy Pelosi drept ”încercări ale americanilor de a aprinde instabilitatea globală”. El scrie că anunțatele exerciții ”Vostok-2022” ”provoacă temeri că Moscova și Beijing pot crea o alianță militară oficială”.

Anterior, președintele Rusiei a declarat că vizita speakerului Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan este o demonstrație impertinentă de lipsă de respect față de suveranitatea altor țări și o provocare minuțios planificată de SUA.

China consideră Taiwanul una dintre provinciile sale și a condamnat vizita lui Pelosi în regiune, privită ca o susținere acordată de Washington separatismului taiwanez. După plecarea lui Pelosi, Beijing a organizat în apele insulei ample manevre militare.

Manevrele militare de amploare ”Vostok-2022”

Exercițiile strategice și de comandă ”Vostok-2022” (”Est-2022”) se vor desfășura sub conducerea șefului Statului Major General al Rusiei pe șapte poligoane ale Districtului militar de Est, în perioada 1-7 septembrie. La manevre vor participa peste 50.000 de militari, peste 5000 de unități de armament și tehnică de luptă. Vor fi folosite, în special, 140 de aparate de zbor, precum și 60 nave de război, șalupe și nave de sprijin.

Echipele de comandament operațional, contingentele militare și observatori din țările ODKB (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă), OCS (Organizația pentru Cooperare de la Shanghai) și din alte state partenere Rusiei vor exersa acțiuni comune. Printre aceste țări se numără China, India, Republica Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, Siria, Algeria, Armenia, Mongolia, Kîrgîzstan, Nicaragua, Laos și Tadjikistan.

La aceste manevre Forțele Armate ale Rusiei vor fi reprezentate de structuri ale comandamentului militare și trupele Districtului militar de Est, precum forțe ale trupelor de desant aerian, ale aviației cu rază lungă de acțiune și de transport militar.

Miercuri, pe poligonul Sergheevski, din Ținutul Primorie, a avut loc deschiderea festivă a exercițiilor. Cu acest prilej, viceministrul rus al Apărării, Iunus-Bek Evkurov, a declarat că astfel de ”exerciții cu participarea unei coaliții de state ajută la dezvoltarea unei abordări unice a modului de organizare a trupelor, de conducere și cooperare în plan operativ și tactic”, ”consolidând, totodată, prietenia și camaraderia de luptă” între militarii statelor participante la manevre.

Bloomberg: Putin a sfidat Occidentul într-o singură manevră

Președintele rus, Vladimir Putin, a provocat Occidentul invitând armatele Chinei și Indiei la exercițiile militare ”Vostok-2022”, scrie Bloomberg.

„Astfel, el contracarează încercările Statelor Unite și ale aliaților lor de a izola Moscova din cauza conflictului din Ucraina”, mai spune angenția.

Articolul notează că India nu s-a alăturat niciuneia dintre părți în privința crizei ucrainene, în ciuda presiunilor din partea Occidentului. Potrivit autorilor, acest lucru se datorează parteneriatului strâns dintre Moscova și New Delhi.

„Chiar și atunci când Statele Unite au atras India ca partener de apărare și au îndemnat-o să nu submineze sancțiunile internaționale împotriva Rusiei din cauza conflictului din Ucraina, guvernul din New Delhi a trimis un detașament militar la exerciții din Rusia”, scriu jurnaliștii.

Owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.