„În timpul operaţiunii speciale respectăm cu stricteţe normele de drept umanitar. Loviturile sunt lansate cu arme de mare precizie asupra infrastructurii militare a Forțelor Armate ale Ucrainei – posturi de comandă, aerodromuri, depozite, zone fortificate, obiective ale complexului militar-industrial. În același timp, totul se face astfel încât să fie evitate victime în rândul civililor. Desigur, acest lucru încetinește ritmul ofensivei, dar o facem în mod conștient.”
El a menționat că militarii ruși „depun o muncă sistematică în teritoriile eliberate pentru a crea o viață pașnică”. Se acordă ajutor umanitar, se reface infrastructura.
În același timp, Kievul folosește, potrivit ministrului, „tactici de pământ ars” și încalcă grav normele internaționale.
„Ei folosesc clădiri rezidențiale, școli, spitale, grădinițe ca poziții de tragere, plasează tancuri și artilerie în ele și se ascund în spatele populației folosite ca scuturi umane”, a subliniat Serghei Șoigu. ”Ei bombardează în mod intenționat și minează de la distanță zonele populate cu mine antipersonal „Lepestok”, cu scopul clar de a provoca cât mai multe daune posibil civililor și infrastructurii.”
Șoigu a reamintit că desfășurarea operațiunii militare speciale în Ucraina a devenit necesară din cauza amenințărilor reale din partea Ucrainei la adresa locuitorilor din Donbass și, ulterior, a celor din Rusia.
„De la Kiev, care a refuzat să transpună în viață acordurile de la Minsk, venea o amenințare reală pentru locuitorii din Donbass și, în viitor, pentru cetățeni ai Federației Ruse. Conștientizarea acestui lucru a dus la necesitatea desfășurării operațiunii militare speciale în Ucraina,” a menționat ministrul.
Potrivit acestuia, operațiunea militară specială decurge conform planului, toate obiectivele acesteia urmând a fi îndeplinite.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Mulți din România,știm de atrocitățile Azov asupra civililor din Crimeia.Dece nu vă lansați satelit militar geostaționar prin care să urmăriți acele depozite de armament ukrainiene?S-ar reduce considerabil numărul de victime civile.