Daily Express: Occidentul este speriat de perspectiva ca arme rusești să fie livrate aliaților Moscovei
17/08Comandantul șef al armatei Ucrainei: Acțiunile artileriei ruse au adus Kievul într-o situație dificilă
18/08Expert militar a dezvăluit apărarea secretă a Podului Crimeii
Podul Crimeii este apărat din aer, de pe mare și de pe uscat, precum și cu ajutorul unor piloni pe care sunt amplasați senzori speciali de urmărire și distrugere a obiectivului. În cazul în care, în zona de sub pod, pătrunde cineva, va fi distrus, a declarat pentru agenția URA-ru, comentatorul militar al publicației Komsomolskaia pravda, colonelul în rezervă Viktor Baraneț.
”Podul Crimeii este un obiectiv strategic, apărat în toate mediile posibile și imposibile. El este apărat din aer, unde tot timpul patrulează avioanele de luptă, bombardierele noastre care au baza în Crimeea. Pe uscat avem sistemele de apărare de coastă, rachetele antiaeriene S-300 și S-400. De pe apă, podul este apărat de navele noastre de război, precum și de șalupele de patrulare ale Serviciului Federal de Securitate. Sub apă sunt militarii scafandrii. Podul în sine este protejat de un pilon, de senzori speciali. Dacă cineva vine pe sub apă, sistemul reacționează și gata”, a explicat Viktor Baraneț.
Expertul militari a adăugat că Ucraina nu are posibilitatea de a arunca în aer Podul Crimeii.
”Nu există în lume vreun obiectiv care să fie apărat în proporție de 100%. Pentagonul nu este apărat în proporție de 100%, Casa Albă nu este protejată în proporție de 100%. Dușmanul este viclean și perfid și tot timpul se gândește cum poate să-i păcălească pe apărătorii unui obiectiv sau altul. Noi ne străduim să ținem cont de acest lucru și protejăm Podul Crimeii cum putem. Iar declarații despre atacuri asupra lui vin tot timpul. Toți visează să zdrobească Podul Crimeii. Dar vreau să spun: ”Băieți, nu aveți decât să încercați!”. Ei mizează pe sistemele americane HIMARS. Dar ele încă nu ajung la nivelul de eficiență pe care și l-ar fi dorit. Ucraina nu are mijloace care să distrugă Podul Crimeii”, a subliniat Baraneț.
Anterior, deputatul în Rada Supremă, Aleksei Gonciarenko, a declarat că la summitul NATO din iunie, conducerea Ucrainei a analizat cu șeful Ministerului Apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, planul de distrugerea a Podului Crimeii.