Categories: MilitarRusia si lumea

Deputatul Cerniak a spus că Insula Șerpilor rămâne sub controlul Flotei și al Forțelor Aerospațiale Ruse

Deputatul Dumei de Stat din partea Crimeii, Aleksei Cerniak, a declarat că Insula Șerpilor din Marea Neagră rămâne sub controlul Flotei și al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, transmite RIA Novosti.

„Luptătorii noștri din forțele de operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au eliberat Isula Șerpilor de naționaliștii ucraineni, au respins mai multe atacuri și încercări de a debarca trupe ucrainene, au doborât un număr semnificativ de avioane și drone. În continuare, insula trece sub controlul rachetelor noastre, al Flotei și al Forțelor Aerospațiale”, a spus Cerniak.

Potrivit deputatului, operațiunea de retragere de pe insulă a fost efectuată pentru a salva viețile militarilor ruși după ce Occidentul a predat Kievului artileria grea și sistemele de lansatoare multiple de rachete.

El a mai adăugat că acum nimeni în lume nu poate acuza Rusia că blochează navele să părăsească porturile ucrainene pentru a crea probleme alimentare.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Igor Konașenkov, a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse, „ca un pas de bunăvoință”, au părăsit Insula Șerpilor. Potrivit acestuia, așa a decis Rusia să demonstreze comunității mondiale că nu împiedică crearea unui coridor umanitar pentru exportul de produse agricole din Ucraina.

După ce trupele ruse și-au anunțat plecarea de pe insulă, Oleksii Gromov, șef adjunct al departamentului operațional al Statului Major al Ucrainei, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei intenționează să preia controlul asupra acesteia.

Owner

View Comments

  • Posesia sovietică asupra Insulei Şerpilor a fost confirmată prin Tratatul încheiat între Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Uniunii Sovietice cu privire la regimul frontierei româno-sovietice, de colaborare şi asistenţă mutuală, semnat la Bucureşti la 27 februarie 1961.
    Documentele din anii 1948-1949 au fost ratificate la data de 20 iunie 1961 la propunerea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej (pe atunci preşedinte al Consiliului de Stat) doar de către Consiliul de Stat al Republicii Populare Romîne.
    Din punct de vedere juridic, cele două înţelegeri bilaterale (protocolul şi procesul verbal de predare) semnate între România şi URSS sunt neconstituţionale, fiind astfel nule şi neavenite pentru dreptul internaţional.
    Orice înţelegere bilaterală prin care se cedau porţiuni din teritoriul românesc, nu putea să intre în vigoare, fără ratificarea ei de către Parlamentele celor două ţări (în acele vremuri Sovietul Suprem al URSS, respectiv Marea Adunare Naţională a României), lucru care nu s-a întâmplat.
    Astfel, se consideră conform dreptului constituţional că Insula Şerpilor nu a fost înstrăinată niciodată de jure.

Recent Posts

Fostul ofițer american Bennett, care i-a cerut cetățenia lui Putin, a murit subit

Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…

4 ore ago

Europa: risc de o nouă criză a gazelor

Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…

9 ore ago

Politolog: Biden agravează situația și merge la escaladarea conflictului

Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…

10 ore ago

FOM: 82% dintre ruși dau o înaltă apreciere muncii depuse de Putin

81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…

11 ore ago

Vučić: Numai cei anormali pot crede că avertismentele lui Putin sunt o cacealma

Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…

12 ore ago

Putin a convocat o consfătuire dedicată sistemului de rachete ”Oreșnik”

Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…

12 ore ago

This website uses cookies.