”După cum am spus deja, lumea modernă trece printr-o eră a schimbărilor cardinale. Instituțiile internaționale se sparg și dau rateuri. Garanțiile de securitate nu mai valorează nimic. Occidentul a renunțat în mod principial să-și îndeplinească obligațiile asumate anterior. Era, pur și simplu, imposibil să ajungi la orice noi înțelegeri cu acesta.
În situația creată, pe fondul riscurilor și amenințărilor tot mai mari pentru noi, decizia Rusiei privind efectuarea operațiuni militare speciale a fost una forțată. O decizie grea, cu siguranță, dar forțată și necesară.
Este decizia unei țări suverane, care are un drept necondiționat, bazat, de altfel, pe Carta ONU, de a-și apăra securitatea. O decizie care vizează protejarea cetățenilor noștri, a locuitorilor republicilor populare din Donbass, care timp de opt ani au fost supuși genocidului din partea regimului de la Kiev și a neonaziștilor care au primit protecție totală din partea Occidentului.
Occidentul nu numai că a încercat să pună în aplicare scenariul „anti-Rusia”, el a procedat chiar la explorarea militară activă a teritoriului ucrainean, pompând literalmente în Ucraina arme și consilieri militari. Continuă să o facă și acum. Sincer să fiu, nimeni nu acordă vreo atenție dezvoltării economiei, bunăstării oamenilor care trăiesc acolo, pur și simplu nu le pasă de acest lucru, în niciun fel, dar au cheltuit și cheltuiesc mulți bani pentru a crea un avanpost al NATO în est, îndreptat împotriva Rusiei, pentru a cultiva agresiunea, ura și rusofobia.
Astăzi, soldații și ofițerii noștri, miliția din Donbass luptă pentru a-și proteja oamenii. Ei apără dreptul Rusiei la o dezvoltare liberă și sigură ca o mare țară multinațională care ia decizii în mod independent, își determină propriul viitor, se bazează pe istoria, cultura și tradițiile sale și respinge toate încercările de a impune din exterior pseudo-valori de dezumanizare și degradare morală.
Toate obiectivele operațiunii militare speciale vor fi cu siguranță îndeplinite. Și chezășia pentru acest lucru sunt curajul și eroismul ostașilor noștri, consolidarea societății ruse, al cărei sprijin dă putere și încredere armatei și marinei Rusiei, o înțelegere profundă a dreptății noastre și a dreptății istorice a cauzei noastre care constă în construirea și întărirea unei puteri suverane și puternice, așa cum este Rusia.
Ce vreau să scot în evidență? În secolul XXI, suveranitatea nu poate fi parțială, fragmentată. Toate elementele ei sunt la fel de importante, se întăresc și se completează reciproc.
Prin urmare, este important pentru noi nu doar să ne apărăm suveranitatea politică și identitatea națională, ci și să întărim tot ceea ce determină independența economică a țării, independența ei financiară, de personal, tehnologică.
Însăși construcția sancțiunilor occidentale s-a bazat pe teza falsă că Rusia nu este suverană din punct de vedere al economiei, este critic vulnerabilă. Au fost atât de preocupați să răspândească mituri despre starea înapoiată a Rusiei, despre poziție ei slabă în economia și comerțul mondiale, încât ei înșiși, se pare, au început să le creadă.
Când și-au planificat blitzkrieg-ul economic, nu au observat, pur și simplu au ignorat faptele reale, faptul cum s-a schimbat țara noastră în ultimii ani.
Și aceste schimbări sunt rezultatul muncii noastre planificate pentru a crea o structură macroeconomică sustenabilă, pentru a asigura securitatea alimentară, pentru a implementa programe de înlocuire a importurilor, pentru a ne forma propriul sistem de plăți etc.”
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
This website uses cookies.