Testele au permis oamenilor de știință să verifice compatibilitatea electromagnetică a motorului cu celelalte sisteme ale aparatului spațial. Receptorul sistemului automat de identificare (AIS), a cărui antenă intră în zona de acțiune a jetului de plasmă al motorului, i-a îngrijorat cel mai mult pe cercetători.
”Pe baza rezultatelor testelor nu am identificaat nici o influență negativă a motorului asupra sistemelor de satelit. Nici în timpul testelor, nici în timpul verificărilor minuțioase ulterioare, efectuate în laboratorului producătorului, nu am descoperit defecțiuni sau dereglări în funcționarea componentelor electronice. Ceea ce înseamnă că sistemul de propulsie este complet pregătit pentru a fi exploatat în condiții reale de zbor spațial”, a declarat șeful Laboratorului, Igor Egorov.
Anul acesta două motoare cu plasmă vor zbura pe racheta Soiuz-2 pe o orbită sincronă cu soarele. Ele vor trebui să plaseze nanosateliții, care vor urmări deplasarea navelor maritime de pe orbită pentru a mări aria de observare.
Dacă motoarele testate vor trece cu bine și proba pe orbită, pe viitor ar putea fi dezvoltată o constelație din zeci de nanosateliți, care vor strânge zilnic și vor transmite la centrul de control date privind deplasarea tuturor navelor civile de pe întreaga suprafață a Pământului.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.