El a precizat că, pentru anul în curs și pentru cel următor a fost deja distribuit numărul candidaților pentru admitere, astfel că ”orice modificări ar fi contraindicate”.
”Așa cum se întâmplă de regulă, pornind de la ampla noastră dezbatere, universitățile vor introduce, pe de o parte, modificări în programele corespunzătoare, ceea ce se va corela deja, într-un fel sau altul, cu începutul noului an școlar, iar pe de altă parte, există proceduri de deschidere a unor noi programe educaționale, de elaborare a standardelor. Practica ne arată că totul se întâmplă destul de rapid”, a declarat Falkov.
Ministrul a adăugat că modificările trebuie introduse în mod echilibrat și prudent, ele nefiind un scop în sine. În opinia lui Falkov, punctul de orientare trebuie să fie, în primul rând, interesele candidaților la admitere, ale angajatorilor, ale industriei, ale domeniilor de activitate și ale universităților în sine.
Agenția Rambler amintește că, la 24 mai, ministrul a declarat că sistemul de învățământ Bologna reprezintă ”o etapă depășită” și că în Rusia trebuie să apară un sistem propriu. Ministerul propune o perioadă de tranziție de la sistemul Bologna la unul național, fără să existe schimbări radicale.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.