Hot News
Un francez care a fost în Ucraina i s-a adresat lui Macron din cauza ajutorului pentru ”Azov”
20/05
De ce sunt atât de furioși americanii: Operațiunea specială din Ucraina a zădărnicit planul NATO
21/05

Comandantul regimentului „Azov” a anunțat încetarea rezistenței

Foto: yandex.ru

Pe rețele de socializare a apărut un mesaj video al comandantul regimentului naționalist ucrainean ”Azov”, Denis Prokopenko, care a anunțat încetarea rezistenței, transmite mk.ru.

Potrivit lui Prokopenko, conducerea militară supremă a Ucrainei a dat ordin de încetare a apărării Mariupolului. Civili și răniți grav au fost evacuați de pe teritoriul uzinei ”Azovstal”, a menționat el. Aceștia din urmă, a subliniat comandantul ”Azov”, vor primi asistența necesară, vor trece printr-un schimb și vor fi duși pe teritoriul Ucrainei.

La 19 mai, s-a făcut cunoscut că adjunctul comandantului batalionului naționalist ”Azov”, Sviatoslav Palamar (”Kalina”), s-a predat. Potrivit corespondentului militar Dmitri Steshin, ”Kalina” a părăsit teritoriul ”Azovstal” în seara zilei de 18 mai.

Ultima oră:

Forțele Armate Ruse au eliberat complet teritoriul uzinei metalurgice ”Azovstal” din Mariupol de militarii ucraineni, a declarat Ministerul Rus al Apărării.

„Teritoriul uzinei metalurgice ”Azovstal” din Mariupol, unde, începând din 21 aprilie, a fost blocat un grup de militanți ucraineni ai formațiunii naziste ”Azov”, a fost complet eliberat”, se arată în comunicat.

Se menționează faptul că structurile subterane în care se ascundeau militanții au trecut sub controlul deplin al Forțelor Armate Ruse.

În total, 2.439 de militari ucraineni și militanți ai batalionului ”Azov” și-au depus armele și s-au predat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931382