Pe listă au intrat organizații din Germania, Franța și din alte țări europene, precum și din Statele Unite și Singapore. Printre ele se regăsesc inclusiv fostele filiale europene ale Gazprom, traderi și operatori ai depozitelor subterane de gaze naturale.
Cu aceste întreprinderi se interzice să fie efectuate o serie de operațiuni. Cum ar fi, spre exemplu, tranzacții în favoarea acestor persoane juridice, plăți, operațiuni cu titluri de valoare cu participarea sau în favoarea lor. În plus, se interzic tranzacțiile ce presupun intrarea în porturile rusești a navelor ce aparțin sau sunt închiriate de către persoane aflate sub sancțiuni sau la cererea acestora.
Anterior, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia a înțeles perfect cum trebuie să trăiască în condițiile amplelor sancțiuni occidentale. El a subliniat că țara se va baza doar pe sine și pe parteneri de nădejde. În plus, Lavrov a menționat că Rusia are suficienți cumpărători de resurse energetice, cu care va continua să lucreze.
Începând cu 24 februarie, când a început operațiunea specială de apărare a Donbassului, Uniunea Europeană și Statele Unite au adoptat mai multe pachete de sancțiuni împotriva unor persoane fizice, organizații, împotriva sectorului financiar și cel energetic al Rusiei.
Geoffrey ROBERTS, profesor emerit de istorie la Colegiul Universitar Cork (Irlanda) și membru al Academiei…
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a comentat declarația senatoarei cehe Miroslava Nemțova,…
Luptătorii ucraineni au primit din partea regimului de la Kiev îngăduința de a-i ucide pe…
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, i-a mulțumit rabinului-șef al…
În condițiile crizei din Ucraina și a revenirii lui Donald Trump la Casa Albă, Rusia…
În vârstă de numai 14 ani, șahistul rus David Ahmedov l-a învins pe Magnus Carlsen…
This website uses cookies.