Despre Rusia, despre Ucraina… Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

De peste două luni de zile, operaţiunea specială a trupelor ruseşti în Ucraina ţine prima pagină. Nici nu s-a dezmeticit lumea prea bine după coşmarul pandemiei, că, iată, se confruntă cu perspectiva á la long a unui conflict a cărui evoluţie este lejer impredictibilă – este posibil ca, peste un timp, să ajungem la concluzia că cel de-al Treilea Răboi Mondial a început la 24 februarie 2022.

Ca de cele mai multe ori de-a lungul istoriei sale, Rusia a luat atitudine. Este clar pentru din ce în ce mai multă lume că politica ”lătratului la porţile Rusiei” (ca să-l cităm pe Papa Francisc) sau ”a băţului prin gard” (o expresie neaoşă) nu a fost nici pe departe cea mai inspirată manevră a NATO. Politica ”după reguli”, în detrimentul dreptului internaţional, rescrierea istoriei, unipolaritatea, resetarea, teoria genului şi toate celelalte nu constituie o încântare la nivel planetar – trebuie luată în considerare întreaga planetă atunci când se foloseşte expresia ”toată lumea”.

Rusia stă foarte bine la diplomaţie – de fapt, ruşii au făcut mereu artă din această ştiinţă a relaţiilor. Dacă s-a ajuns în acest punct fără de întoarcere (fiindcă, oricine îi cunoaşte măcar puţin pe ruşi ştie că se urnesc greu şi se opresc şi mai greu, spre deloc), este clar că dialogul Rusia / NATO a fost unul al surzilor. Şi mulţi analişti şi comentatori de profil spun că nu Rusia a fost cea care n-a auzit!

Se pare că unii înţeleg mai greu că Rusia nu poate fi tratată ca o nimicarniţă. Începând cu vastitatea teritoriului şi terminând cu bogăţiile, economia, cultura, armata, istoria acestui popor, totul pledează în favoarea statutului de mare putere mondială. De altfel, acum 33 de ani, URSS era unul din cei doi poli de putere care asigurau echilibrul social, politic şi militar al planetei noastre.

Federaţia Rusă şi Ucraina au o relaţie complicată de la destrămarea URSS. Neînţelegerile au fost copios întreţinute (şi, uneori, catalizate) de Vestul dornic de influenţă în această parte a continentului. Perspectiva aderării Ucrainei la UE şi la NATO, cu plasarea bazelor militare aferente (în ciuda angajamentului luat de Ucraina, prin Memorandumul de la Budapesta, în 1994, că nu va face vreodată un astfel de pas), prezenţa instructorilor militari străini în ţara vecină, ca să nu mai punem la socoteală şi ”tratamentul” aplicat de ucraineni etnicilor ruşi din Doneţk şi Lugansk, plus legislaţia prin care ruşii sunt consideraţi ”străini” a fost mult prea mult pentru Rusia. ”Sunt, deja, în pragul casei noastre!” – a declarat Preşedintele Putin. Şi, când diplomaţia eşuează, armele vorbesc.

 

Operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie 2022. O zi cu Soare în Peşti (aparent ciudat, ţinând cont că Peştii nu predispun la conflict. Totuşi, având în vedere existenţa conflictului spiritual patronat de Peşti, devine logic. Ceea ce se întâmplă în Ucraina are conotaţii extrem de profunde, care vor fi lămurite la momentul oportun). 24 februarie este o zi de pătrar lunar, Luna fiind în Săgetător – pătrarul, adică cuadratura dintre Soare şi Lună predispune la tensiune şi conflict, inclusiv conflict militar.

Atrag atenţia prezenţa unei stele fixe pe Nodul Nord Lunar – temuta Algol (cea mai nefastă stea de pe Cer) şi conjuncţia Soare / Jupiter, furnizoare de dilatare, expansiune, implicaţii juridice.

Tranzitului zilei de 24 februarie 2022 pe harta Rusiei este unul favorabil (două trigoane şi un sextil). Luna, în tranzit prin casa a III-a (comunicare, infrastructură, naţiunile vecine, etc.), aspectează fast Axa Destinului natală şi planeta Marte natală, printr-un trigon. Marte natal este în casa a VII-a a conflictelor şi a inamicilor declaraţi, iar trigonul cu Luna presupune o echilibrare a energiilor, inclusiv a celor ce ţin de popor, ţară – familia mare.

Desigur, Lilith se apropie de casa a X-a, iar tranzitul în acest sector explică toată campania de denigrare la care este supusă, acum, Rusia.

Axa Destinului se pregăteşte să migreze pe axa financiară a hărţii natale a Rusiei, cu Nodul Nord Lunar în casa a VIII-a (taxe, impozite, relaţiile financiare cu alte ţări) şi cu Nodul Sud Lunar în casa a II-a (Trezoreria, băncile, bursa, etc.). Aici trebuie specificat că Axa financiară generală, reprezentată de cele două semne – Taurul şi Scorpionul – este activată pentru toată lumea, începând cu 18 ianuarie. Rusia prezintă o particularitate în sensul că semnele respective (Taur şi Scorpion) se suprapun pe casele financiare ale ţării, respectiv casa a II-a şi casa a VIII-a. Când există o astfel de configuraţie, cine poate spune că Rusia nu va fi extrem de importantă, la nivel mondial, în materie de bani, de economie mondială, de tranzacţii financiare, etc.? Atât în 2022, cât şi în 2023.

 

Pentru Ucraina, tranzitul zilei de 24 febuarie 2022 nu este deloc unul fericit. Marte în tranzit prin casa I indică foarte clar demersul militar, mai ales că Marte patronează Berbecul din casa a IV-a a pământului ţării. În plus, Lilith tranzitează casa a VI-a, responsabilă (şi) cu armata, şi ştim cam ce s-a ales de armata ucraineană. De altfel, având casa a IV-a plasată natal sub patronaj marţian, nu este evident că pâmântul ţării va fi mereu subiect de conflict?

Lilith face un aspect tensionat cu Marte natal din casa străinătăţii, a IX-a, semn că ”ajutorul” militar de pe alte meleaguri nu face decât să prelungească suferinţa Ucrainei şi nicidecum să o scurteze. Şi tot Lilith va tranzita Racul (zodie asociată pământului ţării) – numai Dumnezeu ştie cât de întreagă va rămâne această ţară încercată.

Casa I a naţiunii este tranzitată şi de Pluton, pe termen lung, fapt ce predispune la o reconfigurare totală, integrală poporului ucrainean. Am văzut cu toţii ce înseamnă tranzitul lui Pluton prin Capricorn, ce răsturnări a provocat la nivel mondial (Şi tranzitul nu a luat sfârşit! Să vedem ce va fi până la finele lui 2023 / începutul lui 2024!). Se poate concluziona că Ucraina se află în plin proces de transformare plutoniană, adică distrucţie şi reconstrucţie pe baze noi. Pluton acţionează în sensul îmbunătăţirii, evoluţiei. Şi, legat de prezenţa lui Pluton tocmai prin casa identităţii, mai putem concluziona că cele începute în februarie 2022 nu se vor finaliza uşor, cu una cu două

Un alt aspect important este cuadratura Saturn / Pluton natal. Nu este deloc o configuraţie comodă, ci dimpotrivă; implică şi oarece considerente kharmice, de destin, fiind greu de dus. Era vital pentru poporul ucrainean să evite orice gest provocator, cuadratura respectivă predispunând la o eliberare violentă a energiei conţinute şi la schimbări de-a dreptul bulversante. Saturn este patronul Ascendentului din Capricorn, adică exact a casei I a identităţii, a naţiunii, şi tranzitează casa a II-a, predispunând la sărăcie extremă, criză, la foamete şi lipsuri majore.

Pluton patronează evenimentele transformatoare pentru popor (de cele mai multe ori, pe căi traumatizante), iar prezenţa sa natală în casa a XI-a a prietenilor şi a Parlamentului ţării spune suficient.

Şi, în sfârşit, mai trebuie amintită şi revoluţia lui Saturn, adică revenirea astrului la poziţia natală. Încheierea unui ciclu saturnian semnifică, evident, finalul unui ciclu de evoluţie şi începerea altuia, totul fiind însoţit de un ”examen de maturitate” şi de schimbări importante.

Anul 2022 a început cu Venus retrograd. Ei bine, Venus patronează Balanţa (casa a VII-a în zodiacul general, responsabilă cu parteneriatele, asocierile / contractele şi înţelegerile cu alte ţări, conflictele, alianţele, inamicii declaraţi) şi Taurul (casa a II-a, responsabilă cu banii proveniţi din muncă, averea / starea financiară a unei naţiuni, etc.). Este clar că, în acest an, cele două domenii păstorite de Venus vor fi de prim-plan.

Problema izbucnirii unui conflict nu era ”dacă”, ci ”când”. La fel, schimbările în ceea ce priveşte finanţele lumii. Luna august (plus/minus) 2-3 săptămâni) va aduce, teoretic, evenimente cel puţin interesante. Dar, până atunci, să trecem cu bine de luna mai!

 

Ruşii nu au dorit război fiindcă ştiu bine ce înseamnă războiul (pagube materiale, pierderi de vieţi omeneşti, lipsuri şi suferinţă). Dar, de fiecare dată când a fost nevoie, au câştigat războaiele (vezi invazia mongolilor lui Batu-Han în 1238, invazia hanului crimean în 1571, invazia polonezilor la începutul secolului al XVII-lea, invazia lui Napoleon în 1812 şi, mai recent, invazia Germaniei naziste în iunie 1941). Iar experienţa i-a învăţat să fie mereu pregătiţi, fiindcă bogățiile uriaşe ale ţării lor tentează, în continuare.

Şi, ezoteric vorbind, la un moment dat, Rusia ar putea oferi vindecarea spirituală de care lumea are nevoie din ce în ce mai mult…

De ce-o fi fost aleasă data de 24 februarie pentru începerea Operaţiunii militare speciale, având obiectiv declarat denazificarea şi demilitarizarea Ucrainei? Poate pentru că, la 24 februarie 1920, a fost înfiinţat ”Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei”, adică Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German (sau, pe scurt, Partidul Nazist German)?

 

 

 

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.