”În multe conflicte există un punct de cotitură, după care situația trece la un nou nivel (…) Se pare că, astăzi, un astfel de episod se încearcă să se facă din Bucia: este deosebit de important să se spulbere orice urme de îndoială în aceeași Germanie, nepregătită încă să renunțe total la resursele energetice ruse, dar și să înăbușe vocile tuturor celor care încă nu cred în propagandă”, a scris senatorul rus pe canalul său de pe rețeaua Telegram.
El a amintit că, în 2014, ”când era extrem de important să fie frântă poziția reținută a Germaniei și, personal, a cancelarului Angela Merkal, un astfel de declanșator a fost prăbușirea avionului Boeing al Malaysian Airlines deasupra Donbassului”. Atunci, atât Germania, cât și întreaga Uniune Europeană au trecut definitiv în dialogul cu Rusia la limbajul pachetelor de sancțiuni, renunțând, practic, la diplomație și adoptând complet poziția americano-britanică”, a spus Kosaciov.
În opinia lui, actualele declarații ale politicienilor și articolele din mass-media străine nu fac decât să confirme aceste obiective.
Vicepreședintele Consiliului Federației a menționat, de asemenea, că Occidentul încearcă să facă diferite analogii istorice ale imaginilor din Bucia ba cu Srebrenica, ba cu satul vietnamez Mai Lai (Songmi). ”Dar seamănă mult mai mult cu alt episod istoric, care a servit drept pretext formal pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial – cu provocarea Gleiwitz (sau operațiunea ”Conserve”): înscenarea unui atac al Poloniei asupra stației de radio germane din orașul Gleiwitz, acțiune întreprinsă de SS la 31 august 1939. Cum au evoluat în continuare evenimentele în 1939 se știe foarte bine. Dar astăzi, amploarea manipulării conștiinței publice depășește chiar și posibilitățile Reich-ului: imaginile și comentariile devin virale în câteva secunde, iar democrația funcțională devine o metodă de a fugi de responsabilitatea personală – totul se face exclusiv, cum se spune, ”la cererea oamenilor muncii”, a subliniat parlamentarul.
Aleksei ANPILOGOV/ Vzgliad Unul dintre evenimentele politico-militare cheie ale anului 2024 a vizat schimbările efectuate…
Ministrul german de Externe, Annalena Bärbock, ar trebui să se gândească la statutul bazelor militare…
Germania și Japonia nu vor putea deveni membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU,…
NI: Statele Unite nu au cu ce să lupte împotriva submarinelor din clasa ”Yasen-M” Submarinele…
Potrivit agenției Bloomberg, în prima zi de tranzacționare a anului, pe 2 ianuarie, prețul gazelor…
Politologul american Gilbert Doctorow a declarat că, în cazul capitulării Ucrainei, șeful regimului de la…
This website uses cookies.