Categories: Rusia si lumea

Ministerul Rus de Externe a publicat răspunsul său către Statele Unite privind garanțiile de securitate

Rusia a trimis Statelor Unite reacția sa la răspunsul Occidentului la propunerile ruse de garanții de securitate. Documentul a fost predat ambasadorului SUA John Sullivan, chemat la Ministerul de Externe al Rusiei, după care textul acestui document a fost făcut public. În el se spune că Statele Unite ignoră interesele de securitate ale Rusiei, astfel că Moscova va fi obligată să ia „măsuri de natură militaro-tehnică”, transmit mass-media ruse.

În răspunsul său, Ministerul Rus de Externe a constatat că partea americană nu a dat un răspuns constructiv la principalele propuneri ale proiectului de tratat elaborat de Moscova cu Statele Unite privind garanțiile de securitate. Este vorba despre astfel de prevederi fundamentale pentru Rusia precum renunțarea la extinderea în continuare a NATO; renunțarea la idea că „Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO”; renunțarea de a crea baze militare pe teritoriul statelor care făceau, anterior, parte din URSS și nu sunt membre ale alianței, precum și revenirea trupelor și infrastructurii NATO la situația din 1997, când a fost semnat Actul Fundamental dintre Rusia și NATO.

Ministerul de Externe menționează că dintre propunerile ruse sunt alese în mod deliberat subiecte „convenabile”, care, la rândul lor, sunt „răsucite” în direcția creării de avantaje pentru Statele Unite și aliații lor. În același timp, Statele Unite continuă să ignore „liniile roșii” rusești și interesele ei în domeniul de securitate, precum și dreptul suveran al Rusiei de a le proteja. În acest sens, notează Ministerul RUS de Externe, Rusia va fi obligată să răspundă, inclusiv prin luarea unor măsuri militaro-tehnice.

În special, Ministerul de Externe enumeră pașii necesari pentru detensionarea situației din jurul Ucrainei. Acestea includ constrângerea Kievul să respecte „Pachetul de măsuri” de la Minsk, oprirea furnizării de arme către Ucraina, retragerea tuturor consilierilor și instructorilor occidentali de acolo, renunțarea țărilor NATO la orice exerciții comune cu Forțele Armate ale Ucrainei din țările NATO și retragerea tuturor armelor străine livrate Kievului anterior în afara teritoriului ucrainean.

Documentul conține 11 pagini. În special, se referă la propunerea Rusiei către Statele Unite de a dezvolta o nouă „ecuație a securității”.

owner

Recent Posts

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

4 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

5 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

7 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

7 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

o zi ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

o zi ago

This website uses cookies.