Hot News
NATO va desfășura contingente multinaționale în Europa de Est
11/02
Ambasada Rusă din București, în legătură cu mesajul Ministerului Afacerilor Externe al României
12/02

”Măcar una s-a trezit”. Politician american: Nu există democrație în Ucraina

Fostul membru al Camerei Reprezentanților a SUA,, Tulsi Gabbard/ Foto: AFGE

Fostul membru al Camerei Reprezentanților a SUA din partea statului Hawaii, Tulsi Gabbard, a postat pe contul său de Twitter un videoclip unde a declarat că Ucraina nu este o democrație, criticându-i pe cei care susțin că este necesar ca Ucraina să fie ”apărată”, relatează Regnum.

”Incendiatorii războiului afirmă că noi trebuie să apărăm Ucraina, pentru că este ”o democrație”. Ei mint. În realitate, în Ucraina nu există democrație. Președintele ucrainean (Volodimir Zelenski) a închis trei posturi de televiziune care îl criticau, l-a băgat după gratii pe șeful unui partid politic de opoziție”, a arătat politicianul, adăugând că toate acestea s-au întâmplat cu sprijinul SUA.

Declarația politicianului a fost dezbătută de cititorii canalelor ucrainene ale rețelei sociale Telegram: ”Pancenko”, Klymenko Time și ”Novoe izdanie”.

”O palmă zdravănă a aterizat din SUA pe obrazul lui Zelenski”, a comentat autorul canalului ”Pancenko”, jurnalista ucraineană Diana Pancenko.

”Războiul nu se câștigă de unul singur. Ea are libertatea de exprimare, alții au libertatea de a-i ignora cuvintele”, a reacționat Sures.

”De fapt, prima palmă a primit-o domnul Ze (Zelenski) când în ”Dosarul Panama” au ieșit la suprafață date despre offshore-urile și proprietățile lui imobiliare din Londra. A fost o scurgere intenționată de informații, de date compromițătoare. Încă de atunci șefii americani nu au exclus posibilitatea de a se debarasa de Ze ca de un deșeu. ”Nu există democrație”. Da, multe nu avem. Cum ar fi, spre exemplu, tarife normale la utilități, sistem de sănătate, educație, salarii și locuri de muncă, și multe altele”, a subliniat ”KrîSSa”.

”Este bine, încetul cu încetul străinătatea începe să înțeleagă ce înseamnă Ucraina”, scrie Serghei P.

”Dacă în cercurile din Congres se fac auzite astfel de afirmații, este un semn clar că în pragul destrămării nu se află doar UE… Și în SUA situația este destul de precară”, a scris M-r Asanaev.

”Mâna Kremlinului a picat de unde nu se aștepta nimeni”, a ironizat Valeriya.

”Ba vor ponegri drapelul, ba îl vor numi dictator. Eh, au cam uitat că…. Ucraina este scutul întregii omenirii. Nerecunoscători”, a glumit unul dintre participanții la dezbatere.

”Măcar una s-a trezit la realitate”, a comentat Andrei P.

”Și ce dacă! Nimeni nu aude, mai precis ei aud, dar se fac că nu”, a constatat Serghei.

”Păcat că astea nu sunt lăsate să ajungă în mass-media, ba te pomenești că pe mai trage de urechi și Twitter sub un pretext inventat”, a adăugat Aleksandr Y.

”Pe cine interesează știrea asta?”, s-a arătat nedumerit Vadim.

”Mai mulți oameni ca aceștia și nu ar mai fi existat Zelenski”, a reacționat Igor T.

”Deci… Un sprijin puternic din partea comunității mondiale”, a recarcat cu sarcasm Evgeniy.

”Nu este nici o noutate. Știm și singuri toate astea”, a scris Viktor.

”Cuvântul cheie este ”fosta”. Cât a fost în Congres, în Ucraina totul a fost normal în ultimii opt ani?”, întreabă nedumerit Sergey K.

”Este aceeași democrație ca și a voastră, voi ați impus-o. Unde ai fost când stăteai în Congres, de ce nu-ți deschideai gură atunci? Sau democrația nu îți dădea voie?”, a adăugat cu sarcasm Anatoli.

”Secretul lui Polichinelle a fost dezvăluit”, a glumit Vasili.

”Eu cred că nu poate să scape”, scrie Yuriy053.

”Când se poate deja, atunci pot și ei. Și chiar vor face un film frumos, vor încasa bani mulți. Pentru ei, ucrainenii sunt ca indienii, ca și restul rușilor. Mai întâi scoatem totul din voi, vă otrăvim sufletul împotriva rușilor, vă târâm în război, vă abandonăm și ne vom bate joc de voi. După care, peste vreo 30-50 de ani, vom face un film despre cum ucrainenii, minunați și mândri, au murit pe nedrept pentru interesele unui unchiu rău… Cu muzică frumoasă și scene de dragoste”, a concluzionat plin de sarcarm Anton P.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939955