Hot News
China a reamintit SUA o modalitate de a rezolva conflictul din Ucraina
28/01
Medvedev a răspuns la întrebarea despre eventuala repetare a scenariului kazah în Rusia
28/01

Lavrov: Occidentul împinge regimul de la Kiev la provocări directe la adresa Rusiei

Foto: news.myseldon.com

Țările Occidentului îmboldesc autoritățile de la Kiev să comită provocări directe împotriva Rusiei, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în plenul Dumei de Stat (în imagine), scrie agenția TASS. 

”În ultimul timp, Statele Unite și aliații lor europeni, care au uitat cu desăvârșire cultura diplomației, își multiplică eforturile pentru a descuraja țara noastră. Pe lângă sancțiunile unilaterale nelegitime, ele intensifică presiunea militară și politică asupra Rusiei. Este suficient să privim cum se desfășoară manevre militare tot mai provocatoare în apropierea granițelor noastre, cum regimul de la Kiev este atras pe orbita NATO, cum îi sunt livrate arme letale și cum este îmboldit să comită provocări directe împotriva Rusiei. Iar pe acest fundal sună deosebit de cinic cererile la adresa noastră de a pune capăt exercițiilor militare organizate pe propriul nostru teritoriu și la care avem tot dreptul”, a spus el. 

”Occidentalii conduși de SUA încearcă să se opună cursului obiectiv al istoriei, străduindu-se să-și asigure un avantaj unilateral”, a adăugat ministrul. 

Moscova va contracara cu fermitate încercările de a arunca pe umerii Rusiei responsabilitatea pentru neîndeplinirea Acordurilor de la Minsk, a spus Lavrov. 

”Vom contracara și pe viitor încercările de a transfera asupra Rusiei responsabilitatea pentru lipsa de progrese și, cu atât mai mult, de a ne face parte din conflict, așa cum se străduiesc, în mod scandalos, să facă în ultimul timp țările occidentale”, a spus el. 

Potrivit lui Lavrov, poziția Moscovei privind situația din sud-estul Ucrainei rămâne neschimbată: depășirea crizei interne din Ucraina este posibilă doar pe calea punerii în practică în mod consecvent și riguros a Acordurilor de la Minsk în totalitatea lor. 

”Garanția succesului este una singură – stabilirea unui dialog direct între părțile aflate în conflict – Kiev, Donețk și Lugansk. Solicităm în permanență Statelor Unite, Franței, Germaniei, altor colegi occidentali care au influență asupra regimului de la Kiev, să-l determine să pună cu rigurozitate în aplicare Acordurile de la Minsk”, a subliniat ministrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309